Poslanstvo in vizija šole Poljane Iz šolskih kronik 1879-2018 Pomembni dogodki v OŠ Poljane Freske Iveta Šubica v naši šoli Znameniti Poljanci

Osnovna šola Poljane leži ob Poljanski Sori v Poljanski dolini, blizu Škofje Loke. Zaznamuje jo umetniška tradicija slikarjev iz družine Šubic – preddverje šole krasijo freske Iveta Šubica, ki vsako leto privabijo veliko obiskovalcev iz vseh koncev Slovenije, ter Globus akademske slikarke Maje Šubic. Ponosni smo na kulturno-umetniško zapuščino slavnih Poljancev, med njimi tudi pisatelja Ivana Tavčarja, ki nam služijo za neizčrpen vir navdiha pri različnih rednih in dodatnih šolskih dejavnostih. Šolo skupaj s Podružnično šolo Javorje obiskuje okrog 370 učencev, tesno pa sodelujemo tudi z vrtcema v obeh šolah.

Vizija naše šole je S sprejetostjo in sodelovanjem do boljše kakovosti dela, kar se sklada s temeljnimi načeli Unesca oz. vsebino štirih stebrov učenja za 21. stoletje (vedeti, delati, biti in živeti skupaj) in spodbujanjem kakovostnega izobraževanja. Vsako leto obeležujemo številne svetovne dneve in dogodke, vezane na kraj ali širšo okolico, ter sodelujemo v različnih projektih in natečajih, ki našim učencem omogočajo razvijanje potencialov na vseh področjih.

Skozi projekte, kot so Simbioza, Ekošola, Zdrava šola, Kulturna šola in Unesco šola, uresničujemo cilje našega vzgojno-pedagoškega delovanja, ki temeljijo na sodelovanju, strpnosti, sprejemanju, pristnih medčloveških odnosih ter učenju za življenje.

(Skupno 1.934 obiskov, današnjih obiskov 1)