NOVO

31.5.2024

RKS  je pridobil donatorska sredstva za letovanje otrok v času poletnih šolskih počitnic. Tako kot že vrsto let  bo podjetje Tuš zagotovilo, v okviru akcije Pričarajmo nasmeh, sredstva za letovanje 500 otrok, s sredstvi donacije Radia 1 pa bomo omogočili v času poletnih šolskih počitnic letovanje 556 otrokom. Letovanje na Debelem rtiču bo med 25.6. in 2.7.2024.

Več informacij:

RKS-OZ ŠKOFJA LOKA, Kidričeva cesta 1, 4220 Škofja Loka

 • telefon: (04) 51 70 650
 • mobitel: 041 709 975
 • e-mail: ozrk_skloka@t-2.net

Obrazci:

Lahko se zgodi, da vam mape ne prikaže.

V tem primeru je možno več vzrokov, največkrat pa:

ni posodobljen brskalnik;
imate nameščen kak bloker oglasov ali podobno.
Preverite lahko tako, da v brskalniku odprete anonimni zavihek/okno (incognito tab in podobni izrazi) in preverite, če v tem primeru deluje. Običajno deluje. V brskalniku Google Chrome Novo anonimno okno odprete desno zgoraj –>tri pikice in 3 možnost od vrha.

V primeru operacijskega sistema Windows 10 ali 11 imate nameščen tudi brskalnik Microsoft Edge, ki v privzeti nastavitvi ravno tako odpira to stran brez težav. Tako da lahko preverite tudi z brskalnikom Microsoft Edge.


23.5.2024

Med poletnimi počitnicami 2024 bo DPM Škofja Loka na treh različnih lokacijah organiziralo počitniške programe za otroke od 1. do 7. razreda osnovne šole.

Namen programov je, da otroci počitnic ne preživljajo sami doma za računalniki, telefoni, televizijo in tablicami, ampak v družbi prijateljev, v varnem okolju, ob zanimivih dejavnostih, ki jih bodo vodili naši animatorji, v sodelovanju z partnerji iz našega okolja. Čas bomo preživljali na zunanjih igriščih in v naravi, v primeru dežja pa se bomo umaknili v telovadnico ali učilnico. Program bodo popestrile delavnice, ki jih bodo organizirali Knjižnica Ivana Tavčarja, Loški muzej, Center DUO.

Prijavni obrazec na počitniške programe je dosegljiv na spletni strani DPM Škofja Loka – https://www.dpm-skofjaloka.si/

Počitniško varstvo bo organizirano tudi na OŠ Poljane –  Zabavne počitnice.

Termini: 8.7.-12.7. 2024 in 15.7.-19.7. 2024, med 7.30 in 16.00.

Poskrbeli bodo tudi za prehrano. Maksimalno doplačilo 75 € na teden oz. 20 € na dan. Možnost sofinanciranja za otroke iz socialno ogroženih družin, na podlagi prejete odločbe o otroškem dodatku, ki jo pošljete na dpm.skofjaloka@gmail.com.

Otroci, ki jih boste vključili v katerikoli program, naj bodo oblečeni primerno za športne dejavnosti in ustvarjanje. V primeru dežja, naj imajo otroci s seboj šolske copate/ superge za notranje prostore. Vedno naj imajo s seboj označeno plastenko z vodo. 

Zaradi zagotavljanja varnosti so prijave obvezne. Število otrok, ki jih lahko sprejmejo v skupino, je omejeno!

Več informacij v dokumentu in na spletni strani DPM Škofja Loka.


25. 4. 2024

Društvo prijateljev mladine Škofja Loka

Letovanja  za otroke s stalnim prebivališčem v občini Gorenja vas – Poljane

Društvo prijateljev mladine Škofja Loka med poletnimi počitnicami organizira letovanja za otroke Gorenjske. Zdravstvena letovanja so visoko sofinancirana s strani ZZZS Slovenije,  Občine Gorenja vas – Poljane in akcije POMEŽIK SONCU.  Sofinancirana so tudi letovanja brez prdloga. Termine letovanj si lahko ogledate na priloženem letaku ali na naši spletni strani.

Do zdravstvenega letovanja je upravičen otrok oz. mladostnik med 5. in 19. letom starosti, če je bil v času od preteklega razpisa (od 3. 3. 2023 do 5. 4. 2024) večkrat bolan (ima vsaj dva zapisa v zdravstveni karton) ali če je bil zaradi bolezni hospitaliziran in je to zabeleženo v medicinski dokumentaciji. Obrazce zdravstvenih predlogov lahko dvignete pri otrokovem pediatru, od ponedeljka 6.5. 2024 dalje. 

Z nami letno letuje med 600 in 700 otrok. Otroci na naših letovanjih zelo uživajo in večinoma letujejo z nami večkrat. Ker je povpraševanje zelo veliko vam predlagam, da v kolikor vam ustreza točno določen termin, otroka prijavite na dan odprtja prijav, to bo v petek, 3.5. 2024, v dopoldanskih urah, preko spletnega obrazca na naši spletni strani. Najbolj obremenjeni termini (Savudrija 4.7. – 14.7. 2024 in Umag 31.7 – 10.8. 2024) znajo biti zasedeni v prvi uri po objavi prijavnega obrazca, ki bo objavljen na spletni strani DPM Škofja Loka. 

Prijave bodo odprte 3. maja 2024.

Oglejte si celoten letak z informacijami.

Prijave in več informacij na: https://www.dpm-skofjaloka.si/

 

 


ARHIV 2023


30.5.2023

Spoštovani starši oz. skrbniki.

Glede na podatke, ki ste jih posredovali preko vprašalnika o potrebah po varstvu oziroma počitniških dejavnostih v juliju in avgustu 2023, bo Društvo prijateljev mladine Škofja Loka (v nadaljevanju DPM) v sodelovanju z Občino Gorenja vas- Poljane, Osnovno šolo Poljane in Osnovno šolo Ivana Tavčarja Gorenja vas izvedlo počitniške dejavnosti v občini Gorenja vas-Poljane v naslednjih terminih:

 1. termin: 10. 7. 2023 do 14. 7. 2023
 2. termin 17. 7. 2023 do 21. 7. 2023

1. Prijava na že potrjena termina

Za udeležbo na dejavnostih je obvezna prijava na  prijavni obrazec na spletni strani DPM:

https://www.dpm-skofjaloka.si/poletne-pocitniske-dejavnosti-2023/

Izberite OŠ Poljane, GVP

Dodatne informacije o izvedbi so dosegljive na spletni strani DPM:

https://www.dpm-skofjaloka.si/2023/02/04/poletne-pocitniske-dejavnosti-2023/

 

2. Povpraševanje za dodatne termine

Vkolikor bi želeli izvedbo dejavnosti še v drugih terminih, pa dodatno izpolnite še vprašalnik

https://www.dpm-skofjaloka.si/2023/05/16/vprasalnik-o-potrebah-po-pocitniskih-programih/

Če bo prijav na povpraševanju dovolj, bo DPM organiziralo dejavnosti tudi v dodatnih terminih. Zato je pomembno, da sporočite tudi potrebo po dodatnih terminih. Izberite OŠ Poljane.

Nekaj ključnih informacij o izvedbi varstva

 1. Dejavnosti bodo izvedli za učence od 1. do 5. razreda.
 2. Dejavnosti bodo letos organizirane na OŠ Poljane.
 3. Otroke bo potrebno pripeljati do šole in odpeljati domov, prevozi ne bodo organizirani.
 4. Dejavnosti bodo organizirane vsak delovni dan v trajanju 8 ur. Aktivnosti bi trajale največ do 15:30.
 5. V času dejavnosti bosta zagotovljena tudi vsaj dva obroka, malica in kosilo. Strošek prehrane bo vključen v končno ceno.
 6. Udeležba otrok na dejavnostih bo sofinancirana s strani Občine Gorenja vas-Poljane.
 7. Za več otrok iz iste družine prosimo, da izpolnite za vsakega otroka svoj obrazec. Le tako bo jasno dejansko število otrok.

NOVO

9.5.2023

Spoštovani!

Flow Akademija v mesecu juliju in avgustu organizira aktivne počitnice za otroke (12-15 let), v okviru katerih bo potekala delavnica Uspešen najstnik, ki združuje komunikacijo (s sovrstniki, starši, premagovanje konfliktov in strahov) ter prebuja podjetniško domišljijo v njem. Ugotovili smo namreč, da znanja “kako zaslužiti denar” najstnike še kako zanimajo. Verjamemo, da je vsebina zelo zanimiva.

Več informacij v letaku.


Ob koncu pouka Gimnazija Kranj tudi letos pripravlja Gimnazijski tabor 2023 za osnovnošolce od 6. razreda naprej. Tabor bo potekal na Polšniku pri Litiji, od 26. junija 2023 do 30. junija 2023
 
Organizira ga profesorica Katarina Rogelj skupaj z dijaki in ostalimi profesorji. Prijave na tabor zbiramo preko aplikacije na naši spletni strani do 19. junija 2023 oz. do zapolnitve mest. Vse podrobnosti glede tabora in prijavnico najdete na spletni strani gimnazije Kranj.
 
Tudi letos se je Gimnazija Kranj povezala s Fundacijo Vincenca Drakslerja za odvisnike, ki se je v zadnjem času usmerila predvsem na pomoč mladim iz socialno šibkih okolij. Starši ob prijavi lahko zaprosijo za subvencijo, ki jo bo pokrila fundacija. Za vsa vprašanja vam je na voljo vodja tabora prof. Katarina Rogelj na katarina.rogelj@gimkr.si.
 
 

Vprašalnik o potrebah po počitniškem varstvu v Občini Gorenja vas – Poljane

Spoštovani starši oz. skrbniki.

Društvo prijateljev mladine Škofja Loka je v sodelovanju z Občino Gorenja vas- Poljane, Osnovno šolo Poljane, Osnovno šolo Ivana Tavčarja Gorenja vas in nekaterimi društvi pripravljeno izvajati počitniško varstvo med poletnimi počitnicami v juliju in avgustu 2023.

Cilj varstva je, da bi otroci uživali v varnem okolju s prijatelji, medtem ko so starši v službah. Otroci bi imeli organizirane različne športne in ustvarjalne delavnice, za vsakega se bo našlo kaj zanimivega.

Počitniško varstvo bi bilo namenjeno učencem od 1. do 5. razreda.

Ali je izvedba počitniškega varstva sploh smiselna in ekonomsko upravičena, pa potrebujemo podatke o številu otrok, ki bi to potrebovali.

Zato vas prosimo, da nam te podatke čim prej sporočite. Vkolikor bo število otrok že v tej fazi premajhno, varstvo ne bo izvedeno.

Naslov vprašalnika:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdOhAc3wznMRuQWMML_n4kb3AtipF2BLKIu8AnqS51eKnQwGQ/viewform

Dodatne informacije glede vprašalnika

1. Za več otrok iz iste družine prosimo, da izpolnite za vsakega otroka svoj obrazec. Le tako bo jasno dejansko število otrok, ki bi potrebovali varstvo.

2. Vprašalnik bo odprt do 14. maja 2023.

Več informacij v pripetem dokumentu: Počitniško varstvo_dopis_poletje 2023

Jure Kumer, koordiator na OŠ Poljane


25.4.2023

Društvo prijateljev mladine Škofja Loka

Prijave bodo odprte 3. maja 2023.

Oglejte s celoten letak z informacijami.

Prijave in več informacij na: https://www.dpm-skofjaloka.si/


IMPULSPORT

Več informacij in prijava na: https://impulzsport.si/aktivne-pocitnice-za-otroke/


Center šolskih in obšolskih dejavnosti

Več informacij na: https://www.csod.si/prijavnice/aktivne-pocitnice/seznam

 

 

 

 

 


ARHIV 2022


 

9.6.2022

Med poletnimi počitnicami v podjetju Optiweb organizirajo že 3. Optiwebovo, tokrat poletno, šolo programiranja, ki bo namenjena osnovnošolcem, da se spoznajo s svetom programiranja in na splošno razvijajo svojo logiko in matematiko.

Več podatkov je  v priloženem vabilu.

7.6.2022

Spoštovani učenci in starši!
Ob koncu pouka Gimnazija Kranj pripravlja Gimnazijski tabor 2022 za osnovnošolce od 6. razreda naprej. Tabor organizira mag. Franc Rozman skupaj z dijaki in ostalimi profesorji. Vse podrobnosti glede tabora najdete na spletni strani Gimnazije Kranj, na povezavi “Gimnazijski tabor 2022”, kjer se do 20. junija 2022 zbirajo tudi prijave.
Gimnazija Kranj se je letos povezala s Fundacijo Vincenca Drakslerja, ki se je v zadnjem času usmerila predvsem na pomoč mladim iz socialno šibkih okolij. Starši ob prijavi lahko zaprosite za subvencijo, ki jo bo pokrila fundacija.
Za vsa vprašanja vam je na voljo vodja tabora mag. Franc Rozman, na telefonsko številko 041 789 886 ali na mail franc.rozman@gimkr.si.

 

NOVO

27.5..2022

Spoštovani!

Varstvo bo glede na rezultate ankete ob zadostni prijavi izvedeno na OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas v terminih:

 1. termin: 11. 7. 22 – 15. 7. 22 med 7.00 in 15.30
 2. termin: 18. 7 .22 – 22. 7. 22 med 7.00 in 15.30

Izvajalec dejavnosti bo Društvo prijateljev mladine Škofja Loka.

Prijavnico in več informacij glede izvedbe počitniških dejavnosti v Občini Gorenja vas-Poljane najdete na spletni strani DPM Škofja Loka.

Prijavite otroke čim prej!

11. 5. 2022

Zahvaljujem se vsem staršem, ki so izpolnili vprašalnik in v njem izrazili potrebo po počitniškem varstvu za več kot 60 otrok iz obeh šol v občini.

Končna odločitev o izvedbi in termnih bo predvidoma znana v začetku junija, ko bodo znani rezultati razpisa Občine Gorenja vas-Poljane.

Vprašalnik je od danes, 11.5.2022 zaprt.


Spoštovani starši oz. skrbniki.

Društvo prijateljev mladine Škofja Loka je v sodelovanju z Občino Gorenja vas- Poljane, Osnovno šolo Poljane, Osnovno šolo Ivana Tavčarja Gorenja vas in nekaterimi društvi pripravljeno izvajati počitniško varstvo med poletnimi počitnicami v juliju in avgustu 2022.

Cilj varstva je, da bi otroci uživali v varnem okolju s prijatelji, medtem ko so starši v službah. Otroci bi imeli organizirane različne športne in ustvarjalne delavnice, za vsakega se bo našlo kaj zanimivega.

Počitniško varstvo bi bilo namenjeno učencem od 1. do 5. razreda. Ali je izvedba počitniškega varstva sploh smiselna in ekonomsko upravičena, pa potrebujemo podatke o številu otrok, ki bi to potrebovali.

Zato vas prosimo, da nam te podatke čim prej sporočite. Vkolikor bo število otrok že v tej fazi premajhno, varstvo ne bo izvedeno. Naslov vprašalnika:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSejI103DlhnGW0pPtoCNkTSCBarSTf_A5Cs2yoomUWxlLIxGQ/viewform

Dodatne informacije glede vprašalnika

1. Za več otrok iz iste družine prosimo, da izpolnite za vsakega otroka svoj obrazec. Le tako bo jasno dejansko število otrok, ki bi potrebovali varstvo.

2. Vprašalnik bo odprt do 10. maja 2022.

Več informacij v pripetem dokumentu: Počitniško varstvo_dopis_poletje 2022

Jure Kumer, koordiator na OŠ Poljane

 


Društvo prijateljev mladine Škofja Loka

Več informacij na: https://www.dpm-skofjaloka.si/


IMPULSPORT

Več informacij na: https://impulzsport.si/aktivne-pocitnice-za-otroke/


Center šolskih in obšolskih dejavnosti

Več informacij na: https://www.csod.si/prijavnice/aktivne-pocitnice/seznam


MINISPORT

Več informacij na: https://www.minisport.si/pocitnice-za-otroke


NARAVNOST.SI, Plezarna aktivni center, Kranj

Več informacij na: http://www.naravnost.si/


 

(Skupno 1.019 obiskov, današnjih obiskov 1)