Šola že od pričetka v letu 2011 aktivno sodeluje pri izvedbi projekta Simbioza. Osnovno poslanstvo Simbioze ostaja sodelovanje in prenos znanja med generacijami ter spodbujanje vseživljenjskega učenja. Cilj projekta je dvig računalniške pismenosti in zanimanje za učenje e-veščin med starejšimi; želi jim pomagati pri (prvem) stiku z računalnikom in internetom. Po drugi strani med mladimi promovira vrednote prostovoljstva, odgovornosti in krepi proaktiven odnos do družbe in lastne prihodnosti. Vsaka izkušnja, doživetje namreč šteje.

Poleg računalništva pa je Simbioza še sinonim za medgeneracijsko druženje v gibanju.

GIBANJE JE ŽIVLJENJE IN ŽIVLJENJE JE GIBANJE
Gibanje, telesna dejavnost, rekreacija in šport so pomembne prvine kakovostnega življenjskega sloga vseh prebivalcev Slovenije. Gibanje v vseh življenjskih obdobjih pomembno obogati celovit življenjski slog. Že davno odkrita skrivnost je, da prav vsebinska komponenta gibanja na celostni življenjski poti primerno nagrajuje starejše z avtonomno in radoživo starostjo ter z energijo primerno obvladovanju težav duha in telesa. Pozitivno razmišljanje in kakovosten življenjski slog zgledno vplivata tudi na mlajše generacije. Projekt nas bo povezal, da bomo pomembno prvino, telesno kulturo, udejanjili v celostnem kontekstu kakovostnega življenjskega sloga prebivalcev Slovenije.

Že enajsto leto se trudimo, da bi pridobili naziv Simbioza šola, kar pomeni, da se preko šolskega leta medgeneracijsko družimo v gibanju in računalniških delavnicah. Letos nam izvajanje kroji epidemija koronavirusa COVID 19, zato smo določene dejavnosti preselili na splet. Verjamemo, da nam bo uspelo.

SIMBIOZA GIBANJE IN GIBALNE DEJAVNOSTI SIMBIOZA RAČUNALNIŠKO OPISMENJEVANJE

 

SIMBIOZA KNJIŽICA RECEPTOV
KNJIŽICA VSEBUJE VEČ KOT 1000 RECEPTOV, KI SMO JIH PRISPEVALI MENTORJI IN UČENCI VZGOJNO-IZOBRAŽEVALNIH USTANOV IZ SLOVENIJE.

 

(Skupno 297 obiskov, današnjih obiskov 1)