DAN EVROPSKIH JEZIKOV

Prejšnji ponedeljek so učenci sedmih, osmih in devetih razredov pri pouku pričeli z izdelavo plakatov za mednarodni dan evropskih jezikov, ki je prav danes. Razdelili so si države (npr. Nemčija, Francija, Slovenija, Španija ipd.) in v pripadajočih jezikih napisali plakate ter jih okrasili s slikami. Na koncu so vse plakate nalepili po šoli in jih fotografirali, tako da jih sedaj lahko vidijo vsi. Bilo je čisto drugače kot navaden pouk, zato je bilo v redu.

Kako je bilo malo drugačno delo všeč učencem? Preberite si in si oglejte, kaj so počeli.

Sprva sem mislil, da bomo spet delali kaj neumnega. Ampak po prvi uri dela mi je postalo zelo všeč. Spoznal sem nove jezike, predvsem francoskega. Pri delu smo se tudi pošalili in zabavali. Ko smo končali so bili plakati zares lepi.

Izak Cankar 9.b

V okviru Evropskega dneva jezikov, ki je vsako leto 26. septembra, smo pri pouku angleščine dve uri posvetili določeni državi. Bilo je šest skupin in šest držav: Slovenija, Francija, Italija, Španija, Velika Britanija in Nemčija. Vsaka skupina je poiskala sliko zastave določene države, njeno glavno mesto, znamenitih krajev v državi in znanih osebnosti, ki jo predstavljajo. Prevedli smo tudi nekaj osnovnih besed za določeni jezik, kot so: Živjo!, Ljubim te!, Živijo!, Kako si? … Ta način dela mi je bil všeč in upam, da bomo kaj takega ponovili.

Meta Gantar, 9.b

Za Evropski dan jezikov smo učenci 3. nivoja Angleščine (9. razred) izdelovali plakate z znamenitostmi, zastavo in osnovnimi besedami različnih evropskih držav. Skupaj z Žigo sva izdelala plakat o Franciji. Srečo sem imel, ker sem vedel že marsikaj o Franciji, seveda pa je še več vedel Žiga. Najprej sva napisala naslov oz. ime države, potem sva nalepila sliko zastave in slike znamenitosti. Nato sva prepisala besede, ki jih je določila učiteljica in jih s pomočjo slovarja prevedla. Nato je učiteljica pregledala, če so besede pravilno napisane, nato pa sem jih čitljivo napisal na plakat z določeno barvo. Ura se mi je zdela boljša zaradi več prostega gibanja in pogovarjanja.

Domen Kumer, 9.b

Za praznik Evropskih jezikov smo učenci 9. razreda izdelovali plakate. Vsaka skupina je dobila svoj jezik – svojo državo. Poiskali smo slike te države in njenih zanimivosti ter napisali nekaj najbolj značilnih besed. Npr,. hvala, prosim, dobrodošli, živijo.. Potem smo plakete slikali in zdaj visijo v učilnici angleščine.

Ema Berčič, 9.b

Moje mnenje je sledeče:

Všeč mi je bilo, ker smo se lahko sami razdelili v skupine in ker smo delali plakate z več slikami in malo besedila. Ob izdelovanju plakatov smo si lahko zapomnili tudi nekaj besed v različnih jezikih. Vzeli smo si dovolj časa in bilo je vredu.

Marija Možina, 9.b

Zdi se mi, da smo se vsi naučili oziroma spoznali kaj novega o jezikih evropskih držav in se ob tem tudi zabavali. Vsaka skupina, ki smo jih sestavili v 3. nivoju, je naredila plakat o enem izmed evropskih jezikov. Všeč mi je bilo delo v skupinah, nastali pa so tudi lepi plakati.

Klara Demšar, 9.b

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)