1.    dan

Dan se je začel v lepem vremenu, še posebej ko smo prišli na smučišče. Zato nas tudi začetne skrbi glede gneče na smučišču niso zmotile. Narava je bila res odlična kulisa za začetek zimske šole v naravi. Hitro po prihodu smo začeli z osvajanjem smučarskega znanja. Ker se po napornem delu prileže tudi kosilo, smo se nekaj po 12.00 uri zbrali na kosilu. Po kratkem počitku pa je že sledilo popoldansko smučanje. Nekateri so že čutili utrujenost. Po prihodu v hotel, smo se razporedili po sobah. Kmalu je sledil skupni sestanek in prve  informacije  o delu in poteku dejavnosti v nadaljevanju šole v naravi. Dan je bil hitro za nami in kmalu je sledila večerja. Po večerji smo se odpravili še v bazen in preostali čas izkoristili za uživanje v vodi. Čas na bazenu je hitro minil in že je sledila priprava na spanje in zapisovanje prvih spominov na prvi dan šole v naravi. Šolo v naravi smo uspešno začeli in upam, da bo tako tudi v nadaljevanju.

*****

2. dan

Zbudili smo se v jasno jutro. Izjemoma smo ga začeli z učno uro in potem nadaljevali z delom na snegu. Danes na smučišču ni bilo veliko ostalih smučarjev, zato smo lahko izkoristili vreme kot idealne pogoje za smučanje. Sonce nam je v zaključku dela na snegu pričaralo neverjetne barve.  Po prihodu v hotel smo se že pripravili za plavanje, saj smo danes izpeljali preverjanje. Ob spodbudni barvni kulisi v bazenu je čas hitro minil, lahko rečem, da prehitro. A čakala nas je večerja, ki pa smo jo prav tako že težko pričakovali. Po večerji smo izkoristili čas za predstavitev in pogovor na temo FIS pravil. Poleg pogovora o obnašanju na smučišču smo izkoristili čas še za ogleda kratkega filma o šoli smučanja. Pestro dogajanje čez dan nas je utrudilo in zato smo se hitro odpravili spat.

*****

3. dan

Fantastičen začetek dneva, ki je bil sicer malo hladnejši. Učenci in učenke so že pokazali napredek v znanju smučanja. Za trud in prizadevnost jih lahko pohvalim in upam, da bomo jutri dodali še en kamenček v mozaik smučarskega znanja. Po končanem smučanju smo obiskali muzej, kjer nam je vodič predstavil zgodovino Cerkna in zelo poznano pustno dogajanje. Po večerji smo skočili še v vodo, da sprostimo utrujene mišice. Pred spanjem pa je bil na vrsti še kviz o poznavanju FIS pravil in čas za družabne igre. Dogajanje danes je bilo pestro in zanimivo.

*****

4. dan

Današnji dan bo kot kaže eden najhladnejših dni naše šole v naravi. Po prihodu na smučišče smo zato hitro preverili vremensko postajo. Izpisana temperatura -8.6˚C. Vrh smučišča je bil obsijan s soncem, vsa okolica pod vrhom pa zavita v meglo. Kljub težkim razmeram smo zdržali dopoldanski del smučanja in razvijali sposobnosti. Po kosilu in toplem čaju smo nadaljevali popoldanski del, ki je minil izredno hitro. Po vrnitvi v hotel  smo imeli krajšo pavzo za druženje in družabne igre. Pred večerjo smo namenili še nekaj časa ponovitvi plesa, ki ga obravnavamo pri urah športa.  Istočasno pa je bil to tudi uvod v večerni del, ko je bil na sporedu ples. Po začetni zadržanosti so se učenci in učenke tudi na plesišču izkazali in zaplesali. Polni lepih vtisov smo se odpravili spat.

*****

5. dan

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)