V četrtek, 28.11.2013, smo sodelovali na zaključnem turnirju medobčinskega tekmovanja v košarki za starejše dečke. Pred dvema tednoma smo odigrali dve tekmi v svoji predtekmovalni skupini in premagali ekipo Železnikov, v nadaljevanju so bili boljši učenci OŠ Mesto iz Škofje Loke. To je pomenilo, da smo se uvrstili na zaključni turnir v Žireh.

Na zaključni turnir smo se odpravili z mešanimi občutki. Prva tekma, ki smo jo odigrali, je bila proti učencem OŠ Žiri. Na tej tekmi smo vedeli, da bomo težko igrali enakovredno. A smo se kljub temu z odločnostjo in borbenostjo postavili po robu Žirovcem. Rezultat tekme je bil 52: 20 za OŠ Žiri. Kot tudi v preteklih tekmah se je najbolje izkazal Grega Ržen, ki je bil tudi vodilni strelec na vseh tekmah.

Po tekmi premora je sledila tekma za tretje mesto z učenci OŠ Ivana Tavčarja. Že po ogledu prejšnje tekme smo vedeli, da smo lahko enakovredni nasprotnik. A začetne minute so bile rezultatsko dokaj neučinkovite, saj smo dosegli samo 6 točk. V drugem delu so tudi naši učenci pokazali pravi obraz in smo se približali na vsega 6 točk zaostanka. Takrat smo vedeli, da imamo možnost zmagatui na tej tekmi. V tretjem delu tekme pa je sledila prava igra in v 4. minuti smo povedli z rezultatom 31:30. Temu je sledilo še eno izenačenje na 36:36. Na žalost je potem sledilo nekaj črnih minut, ko nismo uspeli zadeti koša. Naši nasprotniki so bili pri tem nekoliko bolj uspešni in naredili razliko 39:36. V zaključki smo imeli še možnost izenačiti z metom za tri točke, a se nam ni posrečilo. Tako je bil  končni rezulat tekme 39:36. To je pomenilo da smo osvojili končno 4. mesto. Kljub temu moram pohvaliti vse učence, za njihovo borbenost in požrtvovalnost, z malo športne sreče bi bili lahko tudi višje.

Učenci, ki so zastopali našo šolo, so: Grega Ržen, Janko Kržišnik, Novak Aljaž, Matjaž Dolenec, Jernej Dolenec, Košir Gregor, Košir Luka, Križnar Jure, Marcel Šubic in Matej Oblak. Še enkrat čestitke fantom za borbenost.

Invalid Displayed Gallery

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)