Leto 2021 je mednarodno leto sadja in zelenjave in temu ustreza tudi slogan letošnjega tradicionalnega slovenskega zajtrka ZAJTRK S SADJEM – SUPER DAN! 

Tudi letošnji skupni zajtrk smo izpeljali tretji petek v novembru, ko obeležujemo DAN SLOVENSKE HRANE. Prvo šolsko uro nas je po zvočniku na pomen zajtrka in slovenske hrane spomnila gospa ravnateljica, nato pa je po šoli zadonela inštrumentalna izvedba pesmi Čebelar. Sledil je zajtrk, ki je teknil prav vsem – učencem in delavcem šole.

In kako je bil slovenski tradicionalni zajtrk sestavljen?

  • lokalni med (Čebelarstvo Mur Podgora)
  • BIO maslo (Bio Dobrote Postojna)
  • lokalno mleko (Kmetija sirarna Bogataj)
  • lokalni črni kruh (Majda Možina Dolenčice, Pekarna Žiri)
  • lokalni suhi jabolčni krhlji (Majda Možina Dolenčice, Kmetija Matic Hotavlje)

Poleg zajtrka se je letos prvič odvijala tudi akcija TRADICIONALNO SLOVENSKO KOSILO, ki je vsebovalo:

  • kislo repo s suhim mesom (Kmetija Lojz Fužine, Loške mesnine)
  • osje gnezdo (Domačija Karlovski mlin Žirovski vrh)
  • domači jabolčni sok (Kmetija Matic Hotavlje)

Prvošolci in drugošolci so zajtrk združili z naravoslovnim dnevom – pogovarjali so se o zdravju, zdravi prehrani ter izdelali satovje ter čebelnjak s panjskimi končnicami.

Vsi učenci so si pred zajtrkom z učitelji ogledali tudi naslednjo predstavitev tradicionalnega slovenskega zajtrka in tradicionalnega slovenskega kosila:

Tradicionalni slovenski zajtrk

 

Kako pa so ob zajtrku uživali naši učenci, vam razkrijejo spodnje fotografije.

(Skupno 227 obiskov, današnjih obiskov 1)