Astronomski večer, ki ga za devete razrede vsako leto pripravi učitelj fizike Jure Kumer, je letos potekal v torek, 29. maja.

 

IN KAKO JE BILO? PREBERITE VTISE NEKATERIH UČENK.

V torek, 29. maja smo imeli učenci 9. razredov astronomski večer, ki se je odvijal v večernem času. Začel se je ob 6. uri zvečer, trajal pa do približno 10. ure zvečer. Razdelili so nas v skupine, dobili smo pa tudi učne liste, ki smo jih nato izpolnili s pomočjo računalniškega programa, pa tudi učitelja sta nam bila v pomoč. Najprej smo si ogledali teleskope, potem smo delali z računalnikom, nato pa smo nekaj nalog poskušali rešiti tudi sami.

Ko se je zvečer stemnilo in se je videlo jasno nebo, smo odšli na igrišče, pripravili teleskope in opazovali zvezde, Luno ter nekaj drugih planetov, ki smo jih uspeli zaslediti. Tako se je naš večer astronomije tudi končal.

Všeč mi je bilo predvsem opazovanje zvezd s teleskopom, pa tudi Luna se je zelo lepo videla, izvedeli pa smo tudi nekaj novih stvari o astronomiji, o astronavtih in njihovem življenju, ko niso na Zemlji. Skratka, bilo je kar zanimivo.

Katja Ferlež, 9. a

 

V torek zvečer smo imeli učenci devetih razredov astronomski večer. Imeli smo malo smole, saj je na začetku deževalo. Najbolj zanimivo se mi je zdelo gledanje skozi teleskop. Gledali smo Luno. Del astronomskega večera pa smo preživeli v računalnici, kjer smo odgovarjali na vprašanja v zvezi z ozvezdjem. Priznam, da sem v računalnici skoraj zaspala, ker je bilo notri prijetno toplo. Ogledali smo si tudi nekaj posnetkov, kako se astronavti pripravljajo na svoj odhod v vesolje. Astronomski večer mi je bil zelo všeč, saj sem zvedela veliko novega o vesolju, astronavtih, zvezdah … Vsi pa smo pogrešali kakšen prigrizek, saj smo bili na koncu večera zelo lačni.

Anja Dolinar, 9. b

 

Na astronomskem večeru mi je bilo zelo všeč, ker smo videli in spoznali veliko novega o vesolju. Všeč mi je bilo, ko smo gledali skozi teleskop in ko smo delali v programih na računalniku in ob tem reševali učne liste. Zelo je bilo zanimivo, ker smo bili v šoli zvečer in skoraj nismo videli, kje so stopnice, saj ni bila prižgana luč. Ni pa mi bilo všeč reševanje prve strani učnega lista, ker nam ni bilo nič jasno, in pa to, da smo bili zelo lačni. Na splošno pa je bil ta večer zanimiv in lahko bi ga imeli večkrat.

Marija Možina, 9. b

 

Astronomski večer mi je bil všeč, pogrešala sem le lepo vreme in pa kaj za pod zob. Najboljše je bilo gledanje s teleskopom ter gledanje filmčkov, ne bi pa  bilo slabo, če bi bil delovni list malo krajši.

Alenka Dolenec, 9. b

 

Astronomski večer mi je bil na splošno kar všeč. Zelo všeč mi je bilo delo v računalnici, kjer smo izvedeli veliko novega o zvezdah. Tudi delo zunaj, ko smo opazovali zvezde s teleskopom, je bilo v redu. Najbolj pa sem se dolgočasila takrat, ko smo gledali film.

Silva Božnar, 9. b

 

Na astronomskem večeru smo najprej skozi teleskop opazovali okolico, nato pa smo se razdelili po skupinah in reševali delovne liste. Proti večeru pa smo odšli ven na igrišče in skozi teleskop opazovali Luno. To mi je bilo zelo všeč.

Sara Pustovrh, 9. a

 

no images were found

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)