V ponedeljek, 1. aprila 2019, so imeli učenci 8. razreda naravoslovni dan. Šolo so obiskali predstavniki podjetja Mikrobiologije Avberšek, ki so učencem predstaviti sposobnosti njihove senzorične zaznave z okušanjem in vohanjem.

Dan je potekal tako:

1. ura: Predavanje o aditivih v prehrani 
Učenci so spoznali osnovne skupine aditivov, čemu se uporabljajo, zakaj so pomembni in kako jih v živilih prepoznamo.

2., 3. in 4. ura: Dva eksperimenta
Prepoznavanje osnovnih okusov
Učenci so izvedli senzorično analizo in s tem testirali zaznavanje in prepoznavanje osnovnih okusov.

Prepoznavanje osnovnih vonjev
Učenci so se preizkusili v vohanju različnih vonjalnih substanc ter se spoznali z osnovami zaznavanja dražljajev iz okolja.

5. ura: Predavanje o hrani malo drugače
Učenci so spoznali hrano, s katero se lahko srečamo v prihodnosti, in hrano, ki jo jedo po svetu.

 

(Skupno 151 obiskov, današnjih obiskov 1)