Učenke in učenci OŠ Poljane, Podružnične šole Javorje in otroci iz Vrtca Agata smo v petek, 2. 12. 2011, skupaj s svojimi učitelji, mentorji in vzgojiteljicami priredili dobrodelni bazar.

Otroci so izdelke za prodajno razstavo začeli pripravljati že v začetku oktobra – šolarji z razredničarkami in razredniki, malčki s svojimi vzgojiteljicami. Tako so nastali domiselni, zelo različni in prisrčni izdelki, ki so na samem sejmu k bogatim in pisanim stojnicam privabili zelo veliko obiskovalcev in mnogi kasneje tudi z njimi romali domov. Na stojnicah so se ponujali različni izdelki – od božično-novoletnih voščilnic do venčkov in raznih okraskov. Ob začetku in koncu prireditve so se obiskovalci lahko posladkali z dobrotami, ki so jih pripravili učenci.

Seveda pa je sam dogodek obogatil tudi kulturni program. Začela ga je učenka Barbara s čustvenimi verzi Toneta Pavčka, potem pa so nas v svet glasbe popeljali otroški in mladinski pevski zbor ter zbor iz Javorij. Učenec Urban je vsem prisotnim predstavil namen dobrodelnosti, otroci iz vrtca so se predstavili s točko Marko skače, Tine in Lucija sta lahkotno zaigrala na klavir, učenka Patricija pa je ob spremljavi klavirja in viole, ki jo je igrala učiteljica Jasna Maček, zapela pesem Over the rainbow, s katero je ganila občinstvo. Učenec tretjega razreda Tadej je zaigral na harmoniko, potem pa je nastopila gostja Maja Triller, ki nas je očarala s svojim lepim glasom. Mojca Šubic nam je s pomočjo Grimmove pravljice Zvezdni tolarji pokazala, kako preprosta so lahko dobra dela. Pridružil se nam je tudi predstavnik LIONS kluba Škofja Loka, dr. Janez Dolenc, in predstavil poslanstvo tega združenja, katerega osnovni namen je dobrodelnost. Tako kot se je prireditev začela, se je tudi končala – gospa ravnateljica Metka Debeljak nas je prek pesmi našega vélikega človekoljuba, pesnika Toneta Pavčka, še enkrat spomnila na osnovni namen dobrodelnosti, torej tudi našega dobrodelnega bazarja.

Učenke in učenci Osnovne šole Poljane in otroci iz Vrtca Agata ter vsi zaposleni bi se na tem mestu radi zahvalili vsem obiskovalcem dobrodelnega bazarja, ki so s svojim obiskom in nakupi izdelkov pokazali, da jim ni vseeno in da se z drobnimi dejanji in pozornostmi lahko naredi veliko dobrega.

Posebej pa se zahvaljujemo tudi LIONS klubu Škofja Loka, ki so del svojih sredstev namenili za nakup mize, prilagojene za slepe in slabovidne.

 

Veseli smo, da smo s prodajo izdelkov zbrali lepo vsoto sredstev, ki bodo namenjena učencem naše šole – da bi vsi imeli enake možnosti!

no images were found

Tjaša Buh, 8. a, Valerija Oblak, 8. b, Sonja Homec, Jasna Maček

 

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)