V ponedeljek, 8. aprila 2013, smo v 5. a razredu pripravili zdrav obrok. Učiteljica je že pred poukom zamesila testo, ki je do začetka druge ure lepo vzhajalo. Vsak je dobil kos testa, iz katerega je oblikoval žemljo, štručko, pletenko ali samo hlebček. Medtem ko je testo ponovno vzhajalo, smo naredili še dva namaza. Fantje so naredili tunin namaz, dekleta pa skutinega. Vzhajane žemljice smo okrasili s sezamovimi, lanenimi ali sončničnimi semeni in jih postavili v ogreto pečico. Med malico so se nam zlato zapekli. Nato smo naredili še pogrinjek in se pogovorili o kulturnem uživanju hrane. Ker so naše žemljice preveč omamno dišale, nismo mogli več čakati in še preden so se ohladile, smo jih že poizkusili. Polovico smo namazali s tuninim, drugo polovico pa s skutinim namazom.
Prav hitro so izginile v naših želodčkih. Vsi smo bili zelo ponosni na svoj pekovski podvig.
Cilka Čibej