V sredo, 9. 11. 2016, smo se učenci osmega razreda v okviru tehniškega dne odpravili na Kmetijo Lojz, Kmetijo Matic ter v Karlovski mlin. Najprej smo bili v Karlovskem mlinu v Žirovskem Vrhu. Tam smo izvedeli veliko o žitih, ki smo si jih tudi ogledali (ječmen, pira, ajda, pšenica, koruza, rž …). V mlinu smo pogledali, kako nastane iz žita moka, ter pekarno z veliko krušno pečjo in pripomočki za peko. Za degustacijo smo dobili zelo dobre piškote. Naprej smo se odpravili na Kmetijo Lojz na Fužinah. Tam smo videli, kako kisajo zelje in repo. Izdelki, ki jih pridelujejo, so še: domača vegeta brez konzervansov, pesin čips, posušena čebula …). Lahko smo poskusili kompot iz suhega sadja, zelje s tuno na kruhu in zelenjavni čips. Na koncu pa smo odšli še na Kmetijo Matic na Hotavljah. Tam smo videli predelavo sadja do soka in polnjenje soka v steklenice. Lahko smo ga tudi poskusili. Ko smo prišli v šolo, smo naredili še poročilo ali plakat o kmetijah, ki smo jih spoznali. Tehniški dan se nam je zdel zanimiv, a hkrati zelo poučen, saj smo se naučili veliko novega.

Maja Ržen, 8. a   

no images were found

 

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)