V ponedeljek, 26. 3. 2018, smo imeli naravoslovni dan z naslovom Hrana, vonji in okusi. Iz Velenja so k nam prišli iz podjetja Mikrobiologija Avberšek.
Prvo šolsko uro smo imeli predavanje o okusih, kjer smo veliko izvedeli o aditivih v prehrani, kako jih označujemo in spoznali pet glavnih okusov. Drugo šolsko uro je sledila delavnica. Okušali smo različne tekočine in ugibali, kaj je raztopljeno v vodi. Večinoma smo ugotovili kar pravilno.
Tretjo in četrto šolsko uro smo imeli delavnico o vonjih. Vohali smo različne snovi in ugotavljali, kaj so. Rezultati so bili dobri.
Peto šolsko uro je sledilo predavanje o eksotični hrani in o tradicionalni slovenski hrani.
Na tem naravoslovnem dnevu smo se veliko naučili o vonju, okusu in hrani. Bilo nam je zelo všeč in bi to še ponovili.
Manca, Nadja, Kristina in Maša, 8. a