V torek, 12. junija, smo z drugošolci imeli še zadnji naravoslovni dan z naslovom Travnik. Peš smo se odpravili proti Predmostu, kjer smo najprej opazovali travnik, predvsem rastline – cvetlice, trave ter zdravilne rastline. Našo pozornost so pritegnili tudi pisani metulji, ki so letali med nami. Poleg njih smo videli še murna, mravlje… in druge živali, ki živijo na travniku.  Po opazovalnem sprehodu smo se okrepčali z malico, nato pa v hladni senci okrog cerkve, kjer je bila naša učilnica v naravi, s svojim pridobljenim znanjem izpolnjevali naloge na učnih listih.

VTISI UČENK IN UČENCEV

V torek, 12. 6., smo šli v Predmost. Spoznavali smo razne travniške cvetlice in trave. Na poti smo videli tudi živali: metulje, mravlje, murenčka in čebele. Nato smo odšli nazaj v šolo.
Mark Korče, 2. a

Na naravoslovnem dnevu mi je bilo zelo všeč. Odšli smo do cerkve. Najprej smo si ogledali travnik, nato pa reševali učni list. Všeč mi je bila četrta naloga, ker smo risali in barvali živali.
Filip Justin, 2. a

V torek samo imeli naravoslovni dan. Odšli smo k cerkvi. Opazovali smo travnik in rože. Spoznavali in ugotavljali smo imena rož. Kmalu sta hišnika pripeljala malico. Po malici smo reševali učne liste. Na nebu so se začeli zbirati črni oblaki, zato smo pohiteli v šolo. Še dobro, da ni deževalo! Imeli smo se lepo.
Neža Stanonik, 2. a

Na travniku smo se zelo zabavali, ko smo se pogovarjali o rožah. Ko smo hodili, mi je bilo zelo všeč, saj so bile z menoj moje prijateljice. Med pisanjem smo imeli krajšo pavzo in smo telovadili. Na kocu nas je skoraj ujel dež.
Maja Dolinar, 2. a

Zapisala: Irma Čadež

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)