V torek, 5. junija 2018, so učenci 2. razreda OŠ Poljane imeli naravoslovni dan. Preko dopoldneva so se družili s članoma Lovske družine Poljane.
Lovec Lado jim je predstavil celo vrsto nagačenih živali, o njih povedal nekaj značilnosti in posebnosti.
Edina lovka družine, ga. Sely, jim je predstavila lovsko obleko in del opreme, ki ne sme manjkati v lovskem nahrbtniku, povedala nekaj o najpogostejših boleznih divjih živali in hkrati opozorila na primerno ravnanje z živalmi, ki jih srečujemo v gozdu. Kar obstali so, ko jim je povedala tudi o svojem srečanju z medvedom.

Naravoslovni dan je potekal na Četeni Ravni na kmetiji Pr´ Ožbet’ in Pr’ Davčen’, kjer so nam prijazno odstopili prostor, da smo ND sploh lahko izpeljali.
Dopoldne je hitro minilo in že so nas čakali kombiji in nas odpeljali nazaj v šolo.

VTISI UČENK IN UČENCEV

Izbrala sem lovstvo zato, ker rada hodim v gozd in imam rada živali, najbolj gozdne. Moj ati je lovec in je tudi glaven za strelstvo v Poljanah. Na naravoslovnem dnevu smo sestavljali tudi slike živali. Videli smo, kaj ima lovec v nahrbtniku. Izvedeli smo zelo veliko. Na posnetku smo slišali oglašanje šakala. Jaz veliko vem o lovstvu, ker me je ati veliko naučil.
Mojca Rakovec, 2. a

Na naravoslovni dan smo se peljali z avtobusom. Spoznala sem lovca Lada in lovko Sely. S Sely smo opisovali, z lovcem Ladom pa gledali živali. Prvič sem videla nagačene živali. Imela sem se zelo lepo.
Leja Arnolj, 2. a

Pri lovki Sely in lovcu Ladu smo se imeli zelo lepo. Zelo so bile zanimive nagačene živali. Sely nam je povedala, če hočeš biti lovec, moraš poznati vse živali. Lado nam je predvajal oglašanje šakala. Ta dan mi bo ostal v lepem spominu.
Manca Dolinar, 2. a

Spoznali smo nove živali in zanimivosti o njih. Izvedeli smo tudi, da je klop zelo nevarna žival in da lovec mora imeti izpit. Lovec ne sme streljati živali od blizu. Lovčeva oprema je zelene barve. V nahrbtniku ima tudi malico.
Oskar Klemenčič, 2. a

Najbolj mi je bilo všeč, ko smo se peljali z avtobusom. Ko smo prispeli, mi je bilo zelo lepo. Veliko stvari smo izvedeli. Zanimivo mi je bilo, ko je lovec razlagal o gamsu. Na steni smo videli nagačene živali.
Nik Krpič, 2. a

Pri lovcu smo spoznali veliko živali. Najljubši mi je bil medved. Ko smo se pogovarjali o medvedih, sem se ustrašil. Planinski orel je najmočnejša žival. Je med mesojedimi pticami. Lovci imajo tudi lovske nahrbtnike.
Bor Korče, 2. a

Na naravoslovnem dnevu smo bili v Četeni Ravni. Najprej smo se pogovarjali o živalih, potem pa smo gledali nagačene živali. Imeli smo tudi kviz. Po malici smo odšli domov.
Jakob Marolt, 2. a

V torek smo obiskali lovca. Pripovedoval nam je o divjadi. Najbolj všeč mi je bilo pripovedovanje o sovi. Ogledali smo si tudi nagačene živali. Na koncu smo lahko pihnili v lovski rog.
Eva Sajovic, 2. a

Zjutraj, ob 8.20, smo se odpeljali do kmetije Pr’ Ožbet v Četeno Ravan. Tam sta nas pričakala lovec Lado in lovka Sely. Spoznali smo različno divjad s pomočjo sestavljank. Lovec Lado nam je predstavil nagačene živali. Od vseh živali mi je bil najbolj všeč šakal.
Nik Pintar, 2. a

V torek smo šli k lovki in lovcu v Četeno Ravan. Tja smo se peljali z avtobusom. Sestavljali smo živali in si jih ogledovali. Lovec nam je povedal, kako živali živijo in se hranijo. Lovka nam je povedala o srečanju z medvedom. Lovca sta nam predstavila tudi lovsko opremo. Bil je lep dan in izvedeli smo veliko o živalih.
Taja Mrak, 2. a

V torek smo odšli k lovcu. Predstavil nam je živali. Gospa Sely nam je predstavila lovsko opremo. Najbolj mi je bil všeč opis divjega petelina. Pri gospe Sely mi je bilo všeč, ko sem izvedela, da morajo lovci imeti lovsko knjižico. Ko bom odrasla, bom tudi jaz lovka.
Ajda Stanonik, 2. a

Bili smo v Četeni Ravni, pri lovcu Ladotu in lovki Sely. Ogledali smo si veliko živali. Sestavljali smo tudi razrezane slike. Videli smo nagačenega medveda. Bilo je veliko jelenov, gamsov in srnjakov. Na koncu smo poslušali tudi oglašanje šakala.
Angelika Strel, 2. a

 

Zapisala: Irma Čadež, vodja ND

 

1. skupina

2. skupina

 

 

 

(Skupno 169 obiskov, današnjih obiskov 1)