Od pouka v šolskem letu 2017/2018 smo se poslovili z zaključno prireditvijo, ki je bila namenjena tudi počastitvi dneva državnosti.

Vodilna tema prireditve je bilo domoljubje, konec pa nas je pospremil v pisane počitnice. Nastopili so vsi trije šolski pevski zbori, ki so pred prelepo kuliso Triglava in Aljaževega stolpa prepevali radožive pesmi – ne samo v slovenščini, ampak tudi v nemščini in francoščini. Jakob Pisk je na tubo zaigral del Ode radosti, Elin Kos je navdušila z doživeto izvedbo modernega plesa, ob zvokih žuborenja vode so se predstavili mladi plesalci, Tinkara Tušek je na citre zaigrala skladbo Tam, kjer sem doma. Pesem Oj, Triglav, moj dom so učenke deklamirale v slovenščini, angleščini in albanščini, spremljal jih je mladinski pevski zbor. Po govoru ravnateljice in podelitvi priznanj so prireditev energično zaključili vsi trije zbori s pesmijo iz Bratovščine Sinjega galeba, ki so jo spremljali učenci izbirnega predmeta ansambelska igra, ritmu in petju pa je pritegnilo tudi občinstvo.

S citati iz del slovenskih pisateljev ter s pregovori in mislimi o domovini so program povezovali učenci 6. a razreda, zaključili pa so takole:

»Preživite te počitnice kakor sinji galebi na svoji poti, ki svobodno jadrajo, se družijo in med seboj gradijo mostove prijateljstva, razigranosti in sreče. Vzemite si čas zase, prepustite se vetru in odjadrajte v pisano poletje.«

(Skupno 136 obiskov, današnjih obiskov 1)