Na čudovito, že s soncem obsijano prvo soboto v juniju, smo se planinci obeh skupin iz Poljan in Javorij odpravili na zadnji izlet v tem šolskem letu. Pot nas je tokrat vodila v enega izmed najlepših in najbolj skritih kotičkov naše Slovenije, Logarsko dolino.
Da smo o tej prelepi dolini izvedeli čim več, smo v svoje spremstvo povabili vodičke, ki so nam povedale veliko zanimivih stvari o zgodovini Logarske doline, njenih prebivalcih, rastlinstvu in živalstvu. Obiskali smo Center Rinka v Solčavi, si ogledali multimedijsko predstavitev Solčavskega in imeli voden ogled stalnih razstav. Po ogledih smo se zapeljali do Logarske doline in se sprehodili po delu  naravoslovno-etnološke poti. Naš pohod je bil malce okrnjen, saj so poti deloma še neprehodne zaradi decembrskega vetroloma, ki je močno prizadel Logarsko dolino. Vodička Maja nam je na poti povedala zanimivo zgodbo o zmaju, ki je prebival v teh krajih.  Na koncu doline nas je čakal še krajši vzpon do slapu Rinka. Na vrhu so nas drobne kapljice vode prav prijetno osvežile. Pri spodnji okrepčevalnici smo si pritisnili žig, nekateri pa so si kupili tudi spominke. Z avtobusom smo se odpeljali iz Logarske doline nazaj v Solčavo na kosilo. Po kosilu smo se na športnem igrišču pomerili v moštvenih igrah z žogo, preskakovanju vrvi in drugih elementarnih igrah. Potrebno je bilo sprejemanje in sodelovanje starejših učencev z mlajšimi, obenem pa so se krepile in tkale tudi nove prijateljske vezi.
Čas je prehitro minil in pozno popoldan smo se morali odpraviti proti domu. Ob prihodu v Poljane pa smo si rekli: »Nasvidenje prihodnje leto!«

 

 

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)