V tednu otroka smo pod geslom Pojdimo s knjigo v svet in v sodelovanju z našo knjižničarko učenci prostovoljci pripravili razstavo knjig, ki nas popeljejo v najrazličnejše svetove. S knjigo se lahko odpravimo po svetu, lahko pa nas knjige popeljejo v domišljijski svet, svet pravljic, vil, škratov, ugank, zaljubljenosti, odraščanja, v svet glasbe … in še bi lahko naštevali.

DRUŽENJE S PRAVLJICAMI IN KNJIGAMI

Tako kot lansko leto smo se starejši učenci tudi letos, že drugič, družili z  najmlajšimi na naši šoli in v vrtcu. Naše druženje je zelo dragoceno, še toliko bolj zato, ker so z nami naše stalne spremljevalke in prijateljice knjige. Prebirali smo najrazličnejše pravljice in zgodbice, se ob tem pogovarjali in izmenjavali svoje izkušnje, vzeli pa smo si tudi čas za igro.

 


Ker se je v to aktivnost želelo vključiti tako veliko število učencev (kandidatov je bilo čez trideset), smo letos prvič naše druženje ob knjigi iz 1. razreda prenesli še v 2. in 3. razred. V lanskem letu so bile bralke predvsem dekleta, letos pa so se nam v večjem številu pridružili tudi fantje, kar je zelo spodbudno in podira mite, da se z otroki ukvarjajo predvsem dekleta.

Odločili smo se, da taka srečanja z mlajšimi učenci, otroki in vzgojiteljicami v vrtcu izvedemo vsako leto. Sodelovanja učencev v takem številu in s takim veseljem smo učitelji poljanske šole zelo veseli in si ga želimo tudi v prihodnje.

Žan Jevšnik in mentorica Barbara Tavčar

 

 

 

(Skupno 21 obiskov, današnjih obiskov 1)