V torek, 15. maja, smo učitelji, delavci, učenke in učenci OŠ Poljane že trinajstič zapored pripravili  tekmovanje s kolesi – »Kaj veš o prometu« oziroma »BICIKL 2018«.

Starejši kolesarji so tekmovali na občinskem prvenstvu, mlajši kolesarji, 5. razred, ki so pravkar opravili kolesarski izpit, pa v svoji kategoriji, a z enakimi nalogami.
Najprej so pokazali svoje poznavanje cestnoprometnih predpisov. Praktični del so opravljali z vožnjo po poljanskih ulicah, svoje kolesarske spretnosti pa so na koncu prikazali še na spretnostnem poligonu.

Tekmovanje vedno pomagajo izpeljati SPVCP Občine Gorenja vas – Poljane, Avtošola PRAKTIKUM in OŠ Poljane.  Vsi tekmovalci prejmejo majice z logotipom, ki ga izdelajo učenci šol, ki nastopajo. Letos je logotip izdelal naš učenec, šestošolec Tobija Štalec pod mentorstvom Mihaele Žakelj Ogrin.

Na letošnjem BICIKLU je nastopilo 45 tekmovalcev iz obeh osnovnih ter podružničnih šol naše občine – 13 učencev 5. razreda iz podružnic, 17 učencev 5. razreda matičnih šol ter 15 učencev od 6. do 9. razreda.

Občinska prvakinja je postala naša sedmošolka Anja Luznar, ki 26. maja potuje na državno tekmovanje »KAJ VEŠ O PROMETU 2018« v Ljubljano.

Najboljši v kategoriji 5. razred – podružnične šole:
1. mesto: Matej Buh, PŠ Javorje; 2. mesto: Jernej Ažbe, PŠ Javorje; 3. mesto: Urban Slabe, PŠ Sovodenj

**************************************************

 

Najboljši v kategoriji 5. razred:
1. mesto: Vili Markelj, OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas; 2. mesto: Dominik Pisk, OŠ Poljane, in Lučka Ficko, OŠ Poljane

**************************************************

 

Najboljši v kategoriji 6.–9. razred:
1. mesto: Anja Luznar, OŠ Poljane; 2. mesto: Nejc Buh, OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas,; 3. mesto: Manca Trček, OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas

**************************************************

 

Vse rezultate si lahko ogledate v spodnjih tabelah.

Bicikl 2018_rezultati 5. razred_podružnićne šole

Bicikl 2018_rezultati 5. razred

Bicikl 2018_rezultati 6. do 9. razred

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)