V torek, 10. aprila 2018, je v naši telovadnici prvič v zgodovini naše šole potekal polfinalni turnir Košarkarskega Superšolarja. To pomeni, da so se naši učenci že uvrstili med 24 najboljših ekip v Sloveniji. Ekipa OŠ Poljane je sodelovala v Skupini H – zahod 2 skupaj z ekipama OŠ Vrhovci in OŠ Dobravlje.
Prva tekma je potekala med našo ekipo in ekipo OŠ Vrhovci. Pričakovali smo močnega nasprotnika, kar se je izkazalo tudi na igrišču. Igralci OŠ Vrhovci so z izredno hitro igro prihajali do točk in s tem do občutne razlike. K temu je pripomogel tudi izredno slab met naše ekipe. Rezultat je bil 23 : 52 v prid nasprotnikov.
Druga tekma je potekala med ekipo OŠ Dobravlje in OŠ Vrhovci. Ta tekma je bila zelo izenačena in lahko rečemo, da so jo zaznamovale trojke. Tako ena kot druga ekipa sta jih dosegli veliko predvsem v zadnji tretjini, a na koncu je nekaj sreče pripomoglo, da je ekipa OŠ Vrhovci slavila drugo zmago in s tem osvojila prvo mesto na turnirju in uvrstitev v finale.
Našo ekipo je čakala še ena tekma proti OŠ Dobravlje. Začetek ni bil prepričljiv, tako da je po prvi tretjini ekipa OŠ Dobravlje vodila s 14 : 12, V nadaljevanju je prišel čas tudi za naše igralce. Igra je stekla tako v obrambi kot tudi v napadu. Met se je popravil, v pravem trenutku je Domen Rakovec zadel tudi trojko in ob bučni podpori s tribun smo se že videli kot zmagovalci. V zadnji tretjini je prišlo do padca v igri, a to ni bistveno vplivalo na rezultat. Očitno je tudi bilo, da se je pojavila utrujenost in s tem večje število napak v igri. Naši učenci so suvereno pripeljali tekmo do konca in zmagali z rezultatom 48 : 43. S tem smo osvojili drugo mesto na turnirju. Ekipa OŠ Dobravlje je osvojila tretje mesto. 

Našo šolo so zastopali Domen Rakovec, Gašper Čadež, Nejc Rant, Tilen Mrak, Luka Kalamar, Domen Rant Todorovič, Dominik Pisk, Lena Grebenc, Nejc Milinovič, Jaka Kalamar in Gašper Rant Todorovič.
Med mlajšimi dečki igra tudi šestošolka Lena Grebenc, ki se med fanti zelo dobro znajde.

Čestitke ekipi za dosežen rezultat, trenerju Jaku Trčku pa za odlično pripravo in vodenje ekipe!

Aleš Mrak 


        

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)