Prvi dan

Prvi dan v šoli v naravi nas je pričakal zasneženi Rakov Škocjan. V zimskem vzdušju smo pojedli malico in dobili nadaljnja navodila. Kasneje smo imeli veliko prostega časa, da smo se v miru namestili v naše sobe. Spočiti smo se odpravili na nasitno kosilo in prejeli informacije glede popoldanske dejavnosti. V sklopu kratkega pohoda smo si ogledali nekaj naravnih mostov in jame vseh oblik, ki jih je izdolbla voda. Kmalu je napočil čas za večerjo, bili smo že precej lačni. Večerjali smo »šmorn« (carski praženec), ki je bil zelo okusen. Po večerji smo imeli nekaj prostega časa. Potem smo imeli delavnico, kjer smo izdelovali unikatne izdelke iz papirja, pokrovčkov, vrvice in lončkov. Po delavnici je napočil čas za spanje in že smo se pogreznili v sladke sanje.

Zapisale: Zala S., Ana K., Lara M., Gaja Š., Klavdija D. in Lara C.

*****

Drugi dan

Po zajtrku smo odšli peš do Cerkniškega jezera. Za nagrado, ker smo bili pridni, smo hodili še 1 km dlje, da smo si pobližje ogledali še del Cerkniškega jezera. Potem smo se vrnili do doma in imeli težko pričakovano kosilo. V začetku popoldanske dejavnosti smo si v učilnici ogledovali različne živalske iztrebke in nagačene živali. Za tem smo šli v gozd nastaviti hrano za živali (predvsem za medveda) in kamero, ki bo posnela vsako premikanje. Po večerji smo odšli na večerni sprehod z lučkami. Ko smo se vrnili, smo se še stuširali in odšli spat.

Zapisali: Miha B., David D., Aljaž B., Žiga P., Domen R., Rok S.

no images were found

*****

Tretji dan

Zjutraj smo se zbudili ob 7.00. Po zajtrku smo šli na pohod v rove, kjer je včasih potekala svetovna vojna (Unška Koliševka). Ko smo prišli s pohoda, smo imeli kosilo, po njem pa smo se preizkusili in tudi tekmovali v lokostrelstvu. Po malici smo se pripravili in odšli peš do Kotlov, ogledali smo si tudi vodne bruhalnike. Po večerji nam je učitelj Samo povedal, da bomo pri večerni dejavnosti izdelovali animirane filmčke. Pred spanjem pa smo le te tudi pogledali.

Zapisale: Lara O., Tinkara K., Anja L., Ana Zala Č., Lavra D., Suzana D.

*****

Četrti dan

Pri dopoldanski dejavnosti smo bili razdeljeni v dve skupini – prva skupina je spoznavala gozd, drugi pa so se vozili s kanuji. Po malici smo se zamenjali. Popoldne smo šli plezat v bližnjo vrtačo. Prvi, ki so se vrnili, so zamesili testo za buhteljne in delali pirhe. Pred večerno dejavnostjo, kjer smo se šli finte in fore, smo vse buhteljne še pojedli.

Zapisali: Lenart D., Nace D., Timi Š., Tibor P., Jakob P., Timotej S.

*****

Peti dan

Takoj po jutranjem bujenju smo že pospravili sobe in se odpravili na zajtrk. Ker smo teren že dobro poznali, so nam učitelji po zajtrku pripravili orientacijski tek. V tem času je eden od učiteljev prinesel nazaj tudi kamero, ki smo jo poleg hrane postavili v torek. Pred kosilom smo si še ogledali posnetke – žal v tem tednu v okolici ni bilo veliko živali. Po kosilu pa smo se odpravili domov.

Preživeli smo lep teden v naravi, verjetno za vse tudi malo adrenalinski. Spremljalo nas je zelo spremenljivo vreme, a smo bili dobro pripravljeni.

Zapisala: razredničarka Petra Oblak

(Skupno 31 obiskov, današnjih obiskov 1)