Na OŠ Poljane v letošnjem šolskem letu poteka interesna dejavnost Turistični krožek za učence od 4. do 6. razreda.
V okviru tega krožka smo se z učenci prijavili na 32. DRŽAVNI FESTIVAL TURIZMU POMAGA LASTNA GLAVA, ki ga organizira Turistična zveza Slovenije in Zavod RS za šolstvo v sodelovanju z regijskimi turističnimi zvezami in pod pokroviteljstvom Javne agencije RS za trženje in promocijo turizma Slovenije. Tema letošnjega festivala je bila Kultura in turizem.
Rezbarstvo in podobarstvo, eni najstarejših obrti, imata na območju današnje Slovenije že dolgo tradicijo. V Poljanski dolini v 19. stoletju deluje daleč okoli poznana rezbarska delavnica priznanih umetnikov Šubic. Štefan Šubic in njegovi sinovi so v tem času delovali širom Slovenije in tudi izven slovenskih meja.
Letošnja razpisana tema Kultura in turizem nas je spodbudila, da raziščemo in predstavimo rezbarstvo in pozlatarstvo Šubičeve obrtne delavnice iz naše doline.
Z učenci smo pripravili turistično nalogo z naslovom Čas, ujet z dletom.  V njej smo skušali ujeti delček bogate zapuščine umetnikov Šubic in pripravili načrt za izvedbo kulturnega dne, kjer se obiskovalci najprej seznanijo s skoraj že pozabljeno in prezrto obrtjo in se tudi sami preizkusijo v rezbarjenju.
14. marca 2018 smo v Mercator centru Kranj predstavili svoje delo na tržnici. Naša naloga je bila privabiti čim več obiskovalcev, jih navdušiti za obisk naše doline ter, seveda – očarati komisijo.
Uspelo nam je! Dobili smo srebrno priznanje za sodelovanje na državnem nivoju!

Iskrene čestitke vsem učencem, ki so se dobro pripravili in odlično opravili svojo nalogo! Obenem pa še zahvala vsem, ki ste nam pomagali, da smo bili na našo predstavitev lahko ponosni.
Hvala našima hišnikoma Filipu in Dušanu ter učiteljici Mihaeli za aktivno sodelovanje pri pripravi tržnice, vzgojiteljicam iz vrtca, ki so sešile učencem predpasnike, učitelju Juretu za računalniško podporo, občini, ki je financirala potisk predpasnikov ter delavnico rezbarjenja v Šubičevi hiši za naše »turiste«. Hvala tudi vodstvu šole, ki podpira naše delo in nam omogoči nakup potrebnega materiala. Brez njih nam ne bi uspelo!

Učenci: 4. razred: Maja Šink, Julija Strel, Eli Mrak
              5. razred: Sara Robba, Brina Frlan, Lara Rešek, Tadeja Omejc, Iris Zver, Nina Jereb, Eva Križnar, Manca Ravnikar, Ema Ržek, Lučka Ficko, Katja Buh, Lana Stanonik, Ana Dolene
              6. razred: Manca Buh, Lena Grebenc, Maja Peternel, Nina Šink, Tia Zorko, Taja Lesjak, Zala Peternel
              9. razred: Ognjen Dević
Mentorice: Mojca Veber, prof., Mirjam Rožič Pfajfar, prof., Bernarda Pintar, prof.

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)