Uvod v težko pričakovane božično-novoletne počitnice je predstavljala prireditev, ki je bila namenjena počastitvi dneva samostojnosti in enotnosti ter pričakovanju božiča in novega leta. V četrtek, 21. decembra, so jo v telovadnici OŠ Poljane pripravili učenci in učitelji naše šole.
Učenci od 1. do 5. razreda so nas popeljali skozi letne čase in nazorno pokazali, kako so ljudje v časih, ki jih še ni obvladovala tehnologija, delali, se družili, praznovali, se igrali in se imeli radi. Spomnili smo se starih resnic, pregovorov in rekov, ki so nastali na podlagi večstoletnih izkušenj in uravnavali življenje prejšnjih generacij. Ob tem je marsikdo potihem pomislil, da vse to bogastvo nikoli ne sme utoniti v pozabo. Veseli nas, da za to skrbijo tudi naši učenci.
Tudi gospa ravnateljica Metka Debeljak se je v svojem nagovoru navezala na sporočilo prireditve ter vsem zbranim zaželela lepo praznovanje ter vse dobro v novem letu.

Prireditev je pripravila učiteljica Alenka Jelovčan, z učenci pa so za nastop vadile vse učiteljice razredne stopnje. Prepevali so vsi trije zbori naše šole, spremljevalec na harmoniki je bil Tadej Dolenec iz 9. a.

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)