»Vi mladi ste z računalnikom gor zrasli!«
Takole je poznavanje in pomoč prostovoljcev pri delu na računalniku pokomentirala ena izmed udeleženk na naših brezplačnih računalniških delavnicah Simbioza. Z računalnikom se sicer pogosto srečuje, vendar pa previdno pritiska tipke in izbira vsak svoj naslednji korak. Tokrat se je udeležila delavnic z namenom, da vsak dan kaj novega izve. Nekaj o wordu, nekaj o klikanju po internetu, dva dneva pa še nekaj o pametnem telefonu.
Pri spoznavanju z novimi računalniškimi triki so udeležencem pomagali učenci in poleg spoznavanja računalnika je tekel pogovor še o mnogih drugih vsakdanjih stvareh. Prav tako je bilo z ostalimi, ki so skupaj odkrivali zmogljivosti računalnika. Vsi smo se strinjali, da so take delavnice zelo koristne, tako za stare kot za mlade, in za naše medgeneracijsko druženje neprecenljive.
Ponovno nam ne bi uspelo, če ne bi bilo naših učiteljev prostovoljcev in naših učencev prostovoljcev, katerim gre res posebna zahvala in pohvala. Prav tako gre pohvala tudi vsem udeležencem, ki nam s svojo hvaležnostjo dajo vedeti, da se vsako leto splača potruditi in sodelovati v Simbiozi. Tako kot pravi letošnje geslo računalniških delavnic Simbioza: »Pametni s pametnim!«, s katerekoli strani pogledaš.

Barbara Tavčar

Takole pa je svoje sodelovanje na delavnicah doživela prostovoljka Gaja Markelj iz 8. razreda:
S sošolko Saro sva se Simbioze udeležili kot prostovoljki. Udeležencem sva najprej pomagali in svetovali pri delu s programom word, po odmoru pa smo se lotili tudi drugih stvari.
Zelo všeč mi je, da starejšim lahko pomagamo pri učenju uporabe računalnika.

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)