DATUM: 10. 11. 2017

IZHODIŠČE VZPONA: Potoče (520 m)

Končno so tudi otroci 1. skupine planinskega krožka dočakali svoj prvi pohod. Vremenska napoved ni bila ravno najbolj idealna, vendar to nas planincev ni odvrnilo od pohoda. Po končanih šolskih obveznostih smo se v petek popoldne z avtobusom odpravili proti Preddvoru.
Na izhodišču v Potočah smo na kratko ponovili planinska pravila, preverili opremo, dobro zategnili »šnirnice« in se podali na pot.  Kratek del poti je potekal po makadamski cesti, kmalu pa smo se odcepili na gozdno stezo. Zaradi deževja v preteklih dneh je bila pot spolzka in previdnost ni bila odveč. Kar pošteno smo morali »gristi kolena«, saj je bila pot kar strma. Nekajkrat smo se ustavili in poplaknili naša suha grla … ne toliko zaradi žeje, temveč zaradi prijetnega klepetanja in popevanja. Na cilju nas je pričakal maček Max, last prijaznega oskrbnika koče Iskra. Muc se je potrudil, da na naših skupinskih fotografijah ni manjkal.
V koči smo se ogreli in se okrepčali z malico. Za seboj smo skrbno pospravili in bili za naše ravnanje in vedenje tudi pohvaljeni.
Končno je prišel najlepši del pohoda, »lučkanje« v dolino. Nadeli smo vso bojno pohodno opremo, preverili naše lučke in se po makadamski cesti v soju pohodnih lučk odpravili v dolino. Tam nas je že čakal prijazni voznik z ogretim avtobusom, ki nas je varno pripeljal nazaj domov.

Katja Zorko

 

 

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)