Kulturni dan je bil namenjen učencem od 6. do 9. razreda. Prvi dve uri so učenci ostali v šoli – spoznali so pisateljico Agatho Christie, njenega literarnega junaka Hercula Poirota, izvedeli, kaj je kriminalni roman in se spoznali s poklici v gledališču. Nato so pogledali del filma o detektivu Herculu Poirotu ter predvidevali, kako se bo končal. Po šolski malici smo se preselili v Žiri, kjer smo v dvorani DPD Svoboda Žiri spremljali gledališko predstavo, prirejeno po romanu Agathe Christie – Mišelovka.

****************************************

V sredo, 25. oktobra, smo se učenci od 6. do 9. razreda udeležili kulturnega dne, ki je potekal v šoli in v gledališču v Žireh. Prvi dve uri smo si ogledali začetek filma Agathe Christie, konec pa smo si morali izmisliti sami. Po malici smo se z avtobusom odpravili v Žiri, kjer smo si ogledali gledališko predstavo Mišelovka. Le-ta je bila zelo napeta in malce strašna. Konec je bil čisto drugačen, kot smo pričakovali, a vseeno je bil srečen. Igralci so nas vse zelo navdušili.
Kulturni dnevi, na katerih gledamo film ali predstavo, so mi vedno všeč. Ta mi je bil všeč zato, ker je bila predstava napeta, predvsem pa, ker ni bilo pouka.
Ogled predstave se mi je zdel malenkost bolj zanimiv kot prvi dve uri v šoli, ker nisem dobro razumela bistva filma, ki smo ga gledali.
Tak kulturni dan bi z veseljem ponovila in upam, da jih bo še veliko.
Iza Benedičič, 6. b

Kulturni dan mi je bil zelo všeč. Prva ura je bila bolj dolgočasna, druga pa ne, ker smo gledali film. Tudi predstava v Žireh je bila odlična, ker so igrali, kot bi bilo resnično.
Rada bi, da bi gledali več takih predstav.
Klavdija Dolenec, 7. a

Kulturni dan se mi je zdel dober, ker ni bilo pouka. Tudi predstava mi je bila všeč, ker se je veliko dogajalo.
Taki dnevi so mi všeč, ker ni pouka.
Gal Repovž, 7. b

Prvo uro smo brali in izpolnjevali učne liste, potem smo gledali kriminalko, ki je bila kar grozna. Poirot je ugotavljal, kdo je umoril babico. Po malici smo šli v gledališče.
Nastja Dolenc, 7. b 

Rezultat iskanja slik za agatha christie mousetrap

Rezultat iskanja slik za agatha christie mišelovka žiri

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)