Naša šola letos praznuje več okroglih obletnic – 30-letnico Osnovne šole Poljane nad Škofjo Loko in Vrtca Agata, 20-letnico samostojne šole in 10-letnico dograditve telovadnice. Vse te jubileje smo počastili s prireditvijo v sredo, 20. septembra.

Zbrane je uvodoma nagovorila naša ravnateljica, gospa Metka Debeljak, ki je poudarila, da je šola prostor za zaupanje, sprejemanje in učenje za življenje. Župan naše občine, gospod Milan Čadež, se je spomnil zgodovine šole in vloge zavedanja, da je moč v enotnosti. Osrednji govorec je bil častni pokrovitelj slovesnosti, gospod predsednik Borut Pahor, ki verjame, da si vsi želimo predvsem miru in varnosti za otroke, da se bodo, če bodo ustvarjalni, laže spoprijeli s prihodnostjo in jo tudi sooblikovali.

Na koncu svojega govora je predsednik Pahor ravnateljici podaril posebno protokolarno darilo – zastavo Republike Slovenije.

V umetniškem programu, ki je sledil, je rdečo nit dogajanja je vlekel Otrok. Na svoji poti je v štirih šotorih našel štiri pisma, v katerih so zapisane modrosti, ki so temeljna vodila in stebri odraščanja – sprejemanje, sodelovanje, znanje in domišljija.

Glavni vlogi, Otroka in Notranji glas, sta upodobili Tinkara Tušek in Tia Zorko, sodelovali so še: Jernej Oblak na klavirju, MPZ, pevci 3., 4., 5. razreda, plesalki Natea Novak in Maša Mohor, Marija Omejc na zvončkih, Jedrt Šinkovec na violini, vzgojiteljski pevski sestav, prvošolci Leja Dolenc, Ema Klemenčič, Zarja Frlan, Nadja Trobec, Andraž Šubic, Ožbej Dolenec, Anita Tratnik, Zala Kisovec, Neža Tušek, Jošt Vidergar.

Vrednote v viziji naše šole so predstavile štiri dosedanje vodje šole Sely de Brea Šubic, Ivanka Oblak, Metka Debeljak in Špela Režen.

Idejna zasnova: Metka Debeljak, Matjaž Slabe, Mateja Tušek
Scenarij: Mateja Tušek

Dogajanje so spremljale tudi nekatere učenke izbirnega predmeta šolsko novinarstvo.
Sandra Eržen se je v dneh pred prireditvijo pomešala med učence 1. triletja in jih spraševala, ali vedo, da bomo v šoli proslavljali ter čemu bo prireditev posvečena. Učenci so vedeli, da prireditev bo, saj je kar nekaj njihovih sošolcev hodilo na vaje. Vedeli so, da gre za obletnice šole in vrtca, nekateri pa so bili seznanjeni tudi s tem, da bo na prireditev prišel predsednik države.
Malči Cvirn in Katja Štravs sta s prvošolcem Tadejem Štravsom govorili po prireditvi. Povedal je, da je bila prva šola v Poljanah zraven Polycoma. Predstava mu je bila všeč.
Tudi Zoja Činku se je pogovarjala z mlajšimi učenci. Nikoli Trevnu iz 2. b se je program zdel zanimiv, Loti Poljanšek iz 1. b je bil najbolj všeč ples, Katja Karba pa je bila navdušena, ker je našo šolo obiskal Borut Pahor.
Manica Demšar je zapisala:
S svojim obiskom nas je počastil predsednik države Borut Pahor. Na prireditvi sta v glavni vlogi nastopili Tinkara Tušek in Tia Zorko. Jernej Oblak je zaigral svojo avtorsko glasbo. Otroški in mladinski pevski zbor sta zapela tri pesmi, nekdanji učenki Natea Novak in Maša Mohor pa sta zaplesali na pesem Sanjal sem ob spremljavi zbora. Predstava je bila opremljena z reflektorji, kar je dogajanje še bolj popestrilo. Na koncu je gospod predsednik izrazil željo, da z mladinskim pevskim zborom zapoje Dan ljubezni in se nato z nastopajočimi še fotografiral.

Vir zgornjih fotografij: Spletna stran Urada predsednika Republike Slovenije 

(Skupno 141 obiskov, današnjih obiskov 1)