1.    dan

Prišel je zopet nov začetek leta, ki ga učenci 5. razredov kot običajno začenjajo z letno šolo v naravi. Po jutranjem čakanju na prevoznika smo hitro prišli v delovni ritem in začeli s programom. Prvi postanek je bil predviden v Luki Koper. Po ogledu smo se polni vtisov odpravili na Debeli Rtič.
Ker je bila ura že ravno prava, smo se po namestitvi odpravili na kosilo. Po kosilu pa je bil že čas za urejanje sob in garderobe. Sledila je priprava na plavanje.  Po uvodnih informacijah smo si želeli le še plavanja v prijetno topli vodi (25 °C). Začeli smo z učenjem plavanja in pridobivanjem kondicije. Vendar to še ni vse. Ker so bile razmere ugodne, smo izkoristili dan in si ogledali okolico Debelega Rtiča in dobršni del slovenske obale z bližnje vzpetine. Še enkrat smo preverili, kako dobro poznamo slovenska obalna mesta in še enkrat na hitro ponovili vse, kar smo danes novega izvedeli. Po vrnitvi v paviljon smo se pogovorili še o delu tekom tedna. Nekaterim so od utrujenosti že pošle moči in niso slišali konca pravljice, drugi pa so izvedeli, kako se je le-ta končala in potem sladko zaspali.

*****

2. dan

Prvo jutro na Debelem Rtiču smo začeli s telovadbo. Po zajtrku je sledilo urejanje sob. Prva učna ura je potekala ob spremstvu vrtnarke, ki nam je pokazala rastlinstvo v parku. Nekaj tega smo lahko na zeliščnem vrtu tudi otipali. Potem je sledilo dopoldansko kopanje. Vreme je bilo idealno, mogoče je samo veter tu in tam zmotil idilično podobo. Voda je še vedno primerno topla za učenje plavanja. Z veliko motivacije in zagnanosti je potekalo dopoldansko kot tudi popoldansko učenje plavanja, ki smo ga popestrili s kajakom. Po uvodnih navodilih smo se odpravili s tremi skupinami na krajši izlet s kajakom. Nekatere skupine pa veslanje še čaka. Po prebiranju prejete pošte v času počitka, so bile na vrsti ročne spretnosti, kjer so učenci naredili izdelek iz papirja. Po okusni večerji so sledile športne aktivnosti. Fantje so odhiteli na nogometno igrišče, dekleta pa so igrala odbojko. Poleg tega pa so imeli na voljo še badminton, teebol in kolebnico. Tako se je dan poln doživetji počasi bližal koncu. Pred spanjem smo imeli čas še za dve družabni igri, potem pa je sledilo spanje. Vsi, ki so prejeli pozdrave od doma, so pred spanjem še enkrat pokukali na kartico oz. pismo in že je sledila pravljica za lahko noč in nočni počitek.

*****

3. dan

Današnji dan smo začeli s krajšo jutranjo telovadbo, ker smo upali, da bomo lahko šli z barko v Piran. Vreme je bilo hitrejše in neugodne vremenske razmere so nam preprečile kakršno koli delo na prostem. Zato smo delo nadaljevali z izdelkom iz lesa. Dopoldansko kopanje je potekalo v notranjem bazenu. Sledilo je usvajanje plavalnega znanja. Učenci so že predelali nekatere plavalne tehnike in pridobili nekaj kondicije. Popoldansko plavanje je prav tako potekalo v notranjem bazenu. Pred večerjo smo imeli še nekaj časa, da smo nabrali školjke za naslednji izdelek. Po večerji so sledile družabne igre in zatem priprava na spanje. Nismo pozabili na pravljico, ki je vse zazibala v spanec.

*****

4. dan

Današnji dan bi lahko opisali kot deževno sončen dan, izmenjevala sta se dež in sonce. Zjutraj so se že pojavile prve kaplje dežja, bilo ga je sicer malo, zato smo nadaljevali s programom, kot je bilo predvideno. Tudi dopoldansko plavanje smo še lahko opravili zunaj, a se je v zaledju že pojavljal dež. Med odličnim kosilom v hotelski restavraciji smo skozi okno opazovali že drugo ploho. A se je po kosilu zopet pojavilo sonce in delo je potekalo naprej in sicer z še eno zanimivo igro na prostem. Popoldansko plavanje smo že morali deloma izpeljati tudi v pokritem bazenu. Pred odhodom na večerjo pa je začelo že tretjič danes deževati. Z dežniki smo se odpravili na večerjo. Po večerji smo program nadaljevali z učnimi dejavnostmi v domu. Smo pa lahko ob takih vremenskih pogojih, kot so bili danes, končno nekaj več časa namenili tudi pisanje dnevnika, pripravam na zaključni večer in ostalim stvarem, ki so ostale nedokončane iz prejšnjih dni. Žal pa se je po večerni nevihti ozračje občutno ohladilo. Za spanje dobra novica, za plavanje pa žal nekoliko slabša.

*****

5. dan

*****

6. dan

(Skupno 72 obiskov, današnjih obiskov 1)