Na naravoslovnem dnevu so potekale tri delavnice. Vodile so jih članice Društva podeželskih žena Blegoš.
Gospa Cilka je učence seznanila z zdravilnimi zelišči – kako jih nabiramo, sušimo in kje vse jih lahko uporabimo.
Gospa Francka je učencem pripovedovala o starih lokalnih jedeh in pripravili so krompirjeve žgance z ocvirki ter “jabčnk”.
Gospa Polona pa je vodila delavnico, kjer so iz odpadnega materiala izdelali različne škatlice in jih okrasili z različnimi servieti s pomočjo servietne tehnike.

**************

Naša skupina je najprej spoznala servietno tehniko. Vzeli smo deščico, ploščico in lončke, ki so bili v belih barvah. Potem smo si izbrali poljuben prtiček. Na izbrani material smo najprej položili izbrani prtiček ter ga premazali z akrilnim lakom. Ko smo končali, smo odšli še na kuharsko delavnico in delavnico o zeliščih.

Zoja Činku, 8. b

Pri gospe Cilki smo spoznavali zelišča. S seboj je prinesla veliko zdravilnih rastlin in nam povedala, čemu koristijo, ko smo bolni. Naučila nas je, kako se pravilno nabira zelišča, kje in kako jih posušimo, kam jih shranimo. Opozorila nas je, da ne smemo kombinirati katerih koli zelišč. Nazadnje nam je povedala, kje vse jih lahko uporabljamo. Pokazala nam je tudi nekaj svojih krem, ki jih izdeluje doma, da z njimi ublaži bolečine drugim ljudem.

Manica Demšar, 8. b

 

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)