V četrtek, 8. 6. 2017, so drugošolci OŠ Poljane imeli naravoslovni dan. Preko dopoldneva so se družili s članoma Lovske družine Poljane.
Edina lovka družine, ga. Sely, jim je predstavila lovsko obleko in del opreme, ki ne sme manjkati v lovskem nahrbtniku, povedala nekaj o najpogostejših boleznih divjih živali in hkrati opozorila na primerno ravnanje z živalmi, ki jih srečujemo v gozdu. Učenci so sestavljali tudi razrezane slike teh živali. Kar obstali so, ko jim je povedala tudi o svojem srečanju z medvedom.
Lovec Lado jim je predstavil celo vrsto nagačenih živali, o njih povedal nekaj značilnosti in posebnosti. Učence je še dodatno navdušil s solnico, ki jo je naredil pred njimi, nato pa so jo skupaj odnesli v gozd, jo namestili na drevo, hkrati pa se sprehodili še naprej do lovske opazovalnice.
Dopoldne je hitro minilo in že so nas čakali kombiji in nas odpeljali nazaj v šolo. Naravoslovni dan je namreč potekal na Četeni Ravni na kmetiji Pr´ Ožbet’ in Pr’ Davčen’, kjer so nam prijazno odstopili prostor, da smo vsebine sploh lahko izpeljali.

Vodja ND: Irma Čadež

2. a razred

 

 

2. b razred

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)