Pa smo ga dočakali … zaključni planinski izlet, na katerega smo se tako kot vsako leto odpravili z obema skupinama planinskega krožka.
Dobre volje in željni novih dogodivščin smo se na čudovito sobotno jutro, 3. 6. 2017, zbrali pred šolo. Z avtobusom smo se odpeljali na Jezersko. Med potjo smo opazovali kraje, skozi katere smo se peljali. Učiteljica Alenka je med vožnjo povedala veliko zanimivosti. Peljali smo se skozi najdaljšo slovensko vas Kokro ter po ovinkasti cesti najprej prispeli na Spodnje Jezersko, nato pa na Zgornje Jezersko, kjer se je naša vožnja končala.
Naše izhodišče je bilo Planšarsko jezero. Sledil je prijeten pohod po dolini Ravenske Kočne. Nezahtevna pot nas je vodila ob potoku Jezernica prek travnikov, kjer se odpira veličasten pogled na Kamniško-Savinjske Alpe z najvišjim vrhom Grintovcem. Na poti smo spoznali, kako je nastala ta ledeniška dolina, njeno živalsko in rastlinsko bogastvo ter ostale znamenitosti.
Naš cilj pohoda je bila razgledna točka na Prodih s čudovitim razgledom na dolino in gore okoli nas. Ob vznožju gora si je vsak našel svoj prostor pod soncem in se okrepčal z dobrotami, spravljenimi v nahrbtniku.
Pot smo nadaljevali čez melišče, mimo postaje žičnice in nazaj proti gostišču Ob Planšarskem jezeru.
Tam so nas postregli s slastnim kosilom, na katerega so vsi otroci sila težko čakali.
Po kosilu nas je presenetil dež, zato smo se v gostišču zadržali malo dlje. Ta čas smo izkoristili za klepet, sladkanje s sladoledom in nakup spominkov. Ob prijetnem druženju so se nam pridružili tudi inštruktorji agencije Feel Green, ki so nas kljub rahlemu dežju odpeljali na kratek sprehod okoli jezera. Njihova pozitivna energija je priklicala sonce in pregnala dež. Ob vrnitvi s sprehoda so se tako pričele igre v naravi.
Učenci so se razdelili na dve popolnoma mešani skupini. Naučili so se osnov preživetja v naravi, izdelave zasilnega prenočišča, oskrbe ponesrečenca, izdelave nosil, preizkusili pa so se tudi v vožnji s kanujem in streljanju z lokom.
Igrali so tudi igre, ob katerih so urili svoj timski duh in se ob tem tudi pošteno nasmejali.
Nasmejani, zadovoljni in tudi malo mokri smo se okrepčali še z zadnjimi dobrotami iz nahrbtnikov, nato pa se prijetno utrujeni posedli v avtobus, ki nas je odpeljal proti domu.

Katja Zorko

no images were found

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)