Hallo!

15. maja smo učenci, ki obiskujemo izbirni predmet nemščino, odšli na ekskurzijo na avstrijsko Koroško. Obiskali smo hišo eksperimentov, kjer smo se preizkusili pri raznih poskusih iz fizike. Nato smo odšli proti cerkvi Marije svete in prestolu. Potem smo se odpravili v Celovec, kjer smo si ogledali mesto in izvedeli veliko o njegovi zgodovini, po ogledu pa smo imeli še eno uro prostega časa. Kmalu smo se iz Celovca odpeljali proti Pyramidenkogel, ki je največji leseni razgledni stolp v Evropi. Tam smo se spustili po toboganu in se kmalu vsi polni vtisov odpeljali proti Sloveniji. Ta dan nam bo ostal še dolgo v spominu.

Larisa Pintar in Manica Demšar, 8. b

 

Zjutraj smo zgodaj vstali ter se pripravili, da gremo v šolo. Na parkirišču pred njo nas je čakal avtobus, s katerim smo se odpeljali proti Avstriji. Med vožnjo smo s prijatelji klepetali, se smejali in občudovali razgled in mogočne gore.
Naša prva postaja je bila hiša eksperimentov. Tam smo videli ogromno ogledal, optičnih prevar, kroglo, ki ti je naelektrila lase in še bi lahko naštevali. Bilo je res prima. Nato smo pojedli malico in spet šli na pot.
Prišli smo v Celovec. Tam nam ga je učiteljica na kratko predstavila, nato pa smo imeli prosti čas, da smo si ga lahko še sami malo ogledali. Za tem smo se odpeljali do zelo mogočne in lepe cerkve Gospe Svete, ki smo si jo lahko ogledali tudi od znotraj ter nato na Gosposvetsko polje. Videli smo tudi Knežji kamen. Od tam smo se odpeljali do stolpa Pyramidenkögel – najvišjega lesenega stolpa na svetu. Spet smo bili prosti. Ogledali smo si prečudovit razgled in nekateri so se spustili po toboganu. Ko smo se vračali domov, smo na avtobusu klepetali in se zabavali. Bilo je res fino.

Marija Omejc in Jedrt Šinkovec, 7. razred

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)