Učitelji, delavci, učenke in učenci OŠ Poljane smo že dvanajstič zapored zgledno organizirali tekmovanje s kolesi – »Kaj veš o prometu« oziroma – BICIKL 2017. Starejši kolesarji so tekmovali na občinskem prvenstvu, mlajši kolesarji, 5. razred, ki so pravkar opravili kolesarski izpit, pa v svoji kategoriji, a z enakimi nalogami. Zaradi motivacijske vzpodbude kolesarje iz podružničnih šol nagradimo posebej.

Tekmovanje je potekalo pretekli četrtek v sončnem in toplem vremenu na OŠ Poljane in po poljanskih prometnicah. Kolesarji so najprej tekmovali v znanju cestnoprometnih predpisov, to znanje pa so nato pred kontrolorji, ki so jih letos sestavljali učiteljice OŠ Poljane, inštruktorji Avtošole PRAKTIKUM ter predstavniki ZŠAM, prikazali v cestni vožnji po poljanskih ulicah. Na koncu so spretnosti na kolesu prikazali še na spretnostnem poligonu.

Na BICIKLU je nastopilo 42 tekmovalcev – kolesark in kolesarjev iz obeh OŠ naše občine ter PŠ Javorje in Sovodenj.

Tekmovanje vedno pomagajo izpeljati SPVCP Občine Gorenja vas – Poljane, avtošola PRAKTIKUM in OŠ Poljane.  Vsi tekmovalci prejmejo majice z logotipom, ki ga izdelajo učenci šol, ki nastopajo. Letos je logotip izdelal učenec Vid Kavčič pod mentorstvom Martine Jelovčan iz PŠ Lučine.

Občinska prvakinja je postala Manca Trček iz OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas, ki potuje na državno tekmovanje »KAJ VEŠ O PROMETU 2017« na Ptuj.

Janez Poljanšek

 

****************************************************************

Vse rezultate si lahko ogledate v spodnjih tabelah.

Bicikl 2017_rezultati_5. razred

Bicikl 2017_rezultati_5. razred_PODRUŽNICE

Bicikl 2017_rezultati_6. do 9. razred

(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)