V ponedeljek, 24. aprila, je tudi v naš kraj prišel program Neodvisen.si.

Neodvisen.si je edinstven vseslovenski družbeno odgovoren program, pri katerem ne gre za enostransko komunikacijo, temveč postaja v slovenskem prostoru aktiven sogovornik in pomemben člen na področju ozaveščanja o zasvojenosti in njenem preprečevanju. Gre za program, ki zelo jasno in nedvoumno ter vsebinsko prilagojeno posameznim ciljnim skupinam seznanja mlade in odrasle s pojavi najrazličnejših pasti zasvojenosti.
Bojan Kodelja, vodja družbeno odgovornega programa NEODVISEN.SI

Program Neodvisen.si deluje kot večkanalni medij, ki z inovativnimi dogodki za mladostnike, družabnimi večeri za odrasle, strokovnimi srečanji in tematskimi video prispevki učinkovito nagovarja posamezne ciljne skupine.
Vir: http://www.ne-odvisen.si/

Oglejte si še prelepo in pomenljivo pesem Ti mi verjameš (četrta avtorska pesem programa, avtorja Bor Zuljan in Drago Mislej – Mef).

**********

Naši učenci so se predstavitve, ki je potekala v Kulturnem domu Poljane, udeležili v dveh skupinah, in sicer najprej učenci drugega triletja, sledili so jim učenci tretjega triletja. Vodja programa Bojan Kodelja ter psihoterapevt Miha Kramli sta učencem njihovi starosti primerno s pomočjo zgodbe in pogovora predstavila razliko med odvisnostjo in zasvojenostjo ter pasti ter možne rešitve, s katerimi se različnim oblikam zasvojenosti lahko uprejo.

Zvečer je bil v Kulturnem domu še družabni večer oz. predavanje z naslovom Preživeti med volkovi, namenjeno predvsem staršem. Poleg avtorja in moderatorja Bojana Kodelje in psihoterapevta Miha Kramlija je svoje poglede na to problematiko predstavila tudi socialna in kulturna antropologinja dr. Vesna Vuk Godina.

 

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)