V okviru obiskov ameriških diplomatov na slovenskih šolah nas je v četrtek, 2. junija 2011, obiskal gospod Chris Wurst, ki je kot vodja oddelka za stike z javnostjo zaposlen na Veleposlaništvu Združenih držav Amerike v Ljubljani. Učenci devetih razredov so ga toplo pozdravili, še posebej všeč mu je bil nastop naših harmonikašev in baritonista, ki so mu med drugim zaigrali tudi Golico. Gospod Wurst je učencem predstavil življenje v rodni Minnesoti, svojo poklicno pot od učitelja do diplomata, potovanja in diplomatske službe po vsem svetu. Osredotočil se je tudi na razlike med življenjem v ZDA in v Sloveniji ter povedal, da ga Slovenija najbolj navdušuje s svojo raznolikostjo, neprecenljivo pa se mu zdi tudi to, da se on in njegova družina v Ljubljani počutijo varne. V ZDA najbolj obožuje mehiško hrano, kot otrok pa je imel rad potico, ne da bi vedel, da izvira iz Slovenije.

Učencem se je med njegovim pripovedovanjem utrnilo kar nekaj vprašanj, na katera jim je izčrpno odgovoril.

Za slovo je bil gospod Wurst deležen še ene domače viže, potem pa si je ogledal notranjost naše šole, ki ga je kot ljubitelja kulture zelo navdušila. Dolgo se je zadržal ob znameniti freski, ob portretih naših slavnih rojakov ter globusu in z zanimanjem poslušal vse o Ivanu Tavčarju in njegovih delih.

Na koncu je še poudaril, da je bil to njegov prvi obisk Poljanske doline in da imamo srečo, ker živimo v tako lepih krajih.

Poročilo o tem obisku si lahko ogledate tudi na

no images were found

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)