Na OŠ Poljane v letošnjem šolskem letu poteka interesna dejavnost Turistični krožek za 4. in 5. razred.
V okviru tega krožka smo se z učenci prijavili na 31. DRŽAVNI FESTIVAL TURIZMU POMAGA LASTNA GLAVA, ki ga organizirata Turistična zveza Slovenije in Zavod RS za šolstvo v sodelovanju z regijskimi turističnimi zvezami in pod pokroviteljstvom Javne agencije RS za trženje in promocijo turizma Slovenije. Tema letošnjega festivala je bila Potujem, torej sem.
Z učenci smo pripravili turistično nalogo z naslovom S Šarevčevo slivo v žepu.  V njej smo pripravili načrt za izvedbo kulturnega dne, na katerem se obiskovalci srečajo z Ivanom Tavčarjem, spoznajo dvorec Visoko ter se poigrajo s starimi pastirskimi igrami.
11. 4. 2017 smo v Mercator centru Kranj predstavili svoje delo na tržnici. Naša naloga je bila privabiti čim več obiskovalcev, jih navdušiti za obisk naše doline ter seveda – očarati komisijo.
Uspelo nam je! Dobili smo zlato priznanje za sodelovanje na festivalu!

Naš trud in delo sta bila poplačana in vsi smo resnično veseli. Komaj čakamo, da svojo nalogo predstavimo še na zaključni prireditvi 20. aprila v Mariboru, ko se bodo na enem mestu predstavile vse najboljše šole s svojimi nalogami.

Učenci:
4. razred: Tadeja Omejc, Katja Buh, Manca Ravnikar, Sara Robba
5. razred: Manca Buh, Gašper Čadež, Lena Grebenc, Ožbej Krek, Eva Križnar, Tilen Mrak, Maja Peternel, Lejla Vita Rihtaršič, Nina Šink, Tia Zorko, Taja Lesjak, David Omejc

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)