PONEDELJEK, 10. 4. 2017

V sončno Fieso smo varno prispeli ob 11.30. Po namestitvi v sobe smo se zbrali v jedilnici, kjer nam je glavni oskrbovalec doma predstavil domski red. Spoznali smo tudi OŠ Črna na Koroškem, ki bo ta teden prav tako z nami v domu. Nato smo imeli kosilo, po njem pa usmerjen prosti čas, ko smo se sprehodili do obale in okusili slano morje. Popoldanske aktivnosti so se začele ob 15. uri. Takrat so nas razdelili v skupine od A do J, mešano s sedmim razredom OŠ Črne na Koroškem. Polovica učencev je imela lokostrelstvo, polovica pa morsko biologijo. Po uri in pol smo skupine zamenjale dejavnosti. Ob 18.30 je bila večerja, po njej pa nočni pohod do Pirana. Od izčrpanosti prvega dne smo hitro zaspali in se prepustili sladkim sanjam.

Meta, Ana, Nejc, Filip, Marcel

 

***********************************************************************************

TOREK, 11. 4. 2017

Drugi dan smo se zbudili ob 7.15 in imeli jutranjo telovadbo okrog sladkovodnega jezera. Po telovadbi smo imeli zajtrk in čas za pospravljanje sob, ki so jih kasneje tudi ocenili. Ob 8.45 smo odšli v Piran in ob postankih spoznali zgodovino mesta. Po prihodu na Tartinijev trg smo se razdelili v skupine in reševali učne liste. Kasneje smo si lahko kupili tudi kakšen spominek in sladoled. Po kosilu ob 13. uri smo imeli čas za druženje s prijatelji, igrali smo nogomet, odbojko in se sproščali na pomolu. Ob 15. uri je imela ena skupina ribolov, kjer so ujeli kar nekaj rib in rakovic. Druga skupina je medtem  spoznavala sredozemsko rastje. Po uri in pol sta se skupini zamenjali. Po večerji, ki je bila ob 18.30, smo imeli čas za družabne igre (šah, kartanje, človek ne jezi se ipd.). Zanimiv je bil večerni kviz, saj smo se ob njem zelo sprostili in zabavali. Po končanem kvizu je sledila priprava na spanje in ob 22.00 smo zelo utrujeni zaspali. Preživeli smo lep dan.

Larisa, Zoja, Manica

 

***********************************************************************************

SREDA, 12. 4. 2017

Tudi danes smo se zbudili ob 7.15 in se odpravili na jutranjo telovadbo. Današnja dopoldanska aktivnost je bil pohod v Strunjan, kjer smo si ogledali soline. Potem smo se odpravili naprej proti Mesečevemu zalivu. Tam smo se fotografirali in odšli proti gostilni, kjer smo malicali. Pot smo nadaljevali proti Portorožu, kjer smo si privoščili zelo okusen sladoled. Nato nas je pot vodila proti Fiesi, kjer nas je v domu pričakalo okusno kosilo. Po njem smo ponovno imeli popoldanske dejavnosti. Tokrat smo spoznavali morsko biologijo (spužve, morske trave, školjke …) in tekmovali v lokostrelstvu. Po večerji ob 18.30 smo imeli predavanje o slovenski Istri. Nato smo imeli pripravo na spanje. Ob 22.00 je bil v domu mir.

Maja in Ana 

 

***********************************************************************************

 

ČETRTEK, 13. 4. 2017, IN PETEK, 14. 4. 2017

Dan je potekal po že ustaljenem redu. Po zajtrku smo imeli pohodno orientacijo. Peš smo se sprehodili do letovišča Pacug, kjer smo igrali kriket. Na poti tja in nazaj smo reševali učne liste in spoznavali primorsko pokrajino. Po kosilu ob 13. uri smo imeli usmerjen prosti čas, nato pa školjkarstvo. Spoznali smo osnove priprave hrane in recepta, saj smo kuhali školjke klapavice in jih nekateri tudi prvič okusili. Kasneje smo pobliže spoznali jezeri v Fiesi in primerjali značilnosti različnih ekosistemov (jezera, morje). Po večerji je sledila zaključna »žurka«, kjer smo se zabavali ob zvokih zabavne glasbe.

Zadnji dan bomo spoznavali glavne vzroke onesnaževanja in obremenjevanja okolja zaradi gospodarske dejavnosti ter načine in ukrepe za zmanjševanje in preprečevanja onesnaževanja. Sprehodili se bomo še enkrat do Pirana na sladoled. Odhod proti Poljanam bo ob 13. uri.

Eva, Lucija, Maja in Tadeja

no images were found

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)