V torek, 4. aprila, so se v Biotehniškem centru Naklo zbrali mladi raziskovalci Gorenjske iz osnovnih in srednjih šol. Predstavili so svoje raziskovalne naloge in se potegovali za uvrstitev na državno tekmovanje.

Naše učenke so letos predstavile pet raziskovalnih nalog:

  • Tjaša Kržišnik in Kristina Debeljak: Uživanje domačih mlečnih izdelkov,
  • Marija Omejc, Malči Cvirn in Jedrt Šinkovec: Odnos do kmetijstva v Poljanski dolini,
  • Manca Pintar in Nadja Potočnik: Priimki v Poljanah in okolici,
  • Larisa Pintar in Zoja Činku: Tavčarjev dvorec včeraj, danes, jutri in
  • Manica Demšar: Črnilo na listu Ivana Tavčarja.

Raziskovalni nalogi Odnos do kmetijstva v Poljanski dolini (Marija Omejc, Malči Cvirn in Jedrt Šinkovec) in  Črnilo na listu Ivana Tavčarja (Manica Demšar) sta dosegli 1. mesto in se tako uvrstili na državno tekmovanje, preostale tri naloge pa so se uvrstile na 2. mesto.

Čestitke vsem mladim raziskovalcem in še veliko uspehov!

 

****************

V torek, 4. aprila, smo se mladi raziskovalci odpravili v Biotehniški center Naklo. Tam smo komisiji predstavili ves svoj trud, ki smo ga vložili v raziskovalne naloge.
Pred nastopom sem bila zelo nervozna, še posebej zato, ker sem bila za predstavitev prva na vrsti. Vendar sem se med predstavitvijo takoj sprostila. Naslov moje raziskovalne naloge je bil Črnilo na listu Ivana Tavčarja. Raziskovala sem Tavčarjevo življenje in se pri tem veliko naučila. Sem zelo vesela, da mi je uspelo narediti raziskovalno nalogo ter pri tem doseči dober rezultat. Tudi ostalim priporočam, da se odločijo za to in naredijo svojo raziskovalno nalogo.

Manica Demšar, 8. b

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)