V petek, 10. marca, je na Pokljuki potekal 21. Šolski pokljuški maraton. Letos so se ga udeležili tudi naši devetošolci v okviru predmeta šport za zdravje. Udeležili smo se pohoda na Uskovnico in teka na smučeh. Pohod in tek sta potekala v lepem sončnem vremenu. Občasno se je pojavil močan veter in nas prepihal do kosti. Čeprav letos v Poljanah nismo imeli pogojev za tek na smučeh, so učenci hitro osvojili tekaške smuči.

Prvi se je na progo podal Aljaž Luznar med nekategoriziranimi tekmovalci za državno prvenstvo. Po dokaj čudni razporeditvi na štartu se mu je uspelo hitro prebiti v ospredje. Vse do cilja smo računali na uvrstitev na zmagovalni oder, a so rezultati pokazali, da smo se ušteli. Aljažu so stopničke ušle le za las in uvrstil se je na četrto mesto.

Ostali tekači smo se udeležili rekreativnega teka na 5 km, ki je prav tako potekal po tekmovalni trasi z eno spremembo, in sicer je bila proga speljana na zadnji “motokros”, kot rečejo, in potem v cilj. Ta krog smo opravili dvakrat. Prav vsi smo uspešno premagali to razdaljo in se ob koncu utrujeni, a zadovoljni zopet zbrali na cilju.

Poleg teka so na prizorišču potekale še druge dejavnosti. Naši učenci so se z navdušenjem udeležili streljanja na poligonu, kjer so ob pomoči izkušenih biatloncev lahko preverili, kako poteka strelski del tekmovanja v biatlonu. Kmalu  zatem so se vrnili tudi pohodniki in skupaj smo počakali še na razglasitev rezultatov. Najtežje pa smo pričakovali žrebanje za čokolado velikanko, ki jo je podarilo podjetje Gorenjka. Žal nismo bili izžrebani, kar pomeni, da bomo naslednje leto zopet poskusili srečo in preizkušali svoje fizične sposobnosti na srečanju na Pokljuki.

Aleš Mrak

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)