V četrtek, 21. aprila, so na OŠ Poljane potekale Unesco eko urice na temo voda in zdravje. Učenci so se lahko udeležili različnih delavnic, v katerih so na različne načine spoznavali pomen vode in zdravja. Izbirali so med športno plesno, zdravstveno, gospodinjsko, multimedijsko, literarno, likovno in vodno športno delavnico. Učence prvega in drugega razreda je obiskal ribič, ki jim je predstavil svoje delo, učence tretjega razreda pa višja medicinska sestra. Spomnili so se 7. aprila, svetovnega dneva zdravja, in 22. aprila, svetovnega dneva zemlje. Res lepo je bilo pogledati vse nastale izdelke in plakate, še posebno pa na mizo z izdelki gospodinjske delavnice, kjer so učenci narejeno lahko tudi okusili. Ta dan bomo vsi ohranili v lepem spominu in upali, da se naslednje leto spet organizira kaj podobnega.

V OŠ Poljane smo učenci od 6. do 9. razreda imeli delavnice na temo Unesco-Eko. Izvajalo se je veliko skupin: športna, plesna, multimedijska, gospodinjska, novinarska, zdravstvena ter likovna delavnica. No, mi smo se udeležili novinarske delavnice. Hodili smo po vsej šoli in posamezni delavnici postavljali vprašanja ter jih malo posneli ter fotografirali. Odšli smo tudi v 1. in 2. razred, saj so imeli na obisku ribiča potem pa smo se napotili proti 3. razredu, kjer so imeli na obisku višjo medicinsko sestro.

SKRATKA BILO JE ZANIMIVO=)

Valerija Oblak, 7.b

*Bilo je zabavno, hodili smo po celi šoli, se povarjali z drugimi skupinami od 6. do 9. razreda in s 4. razredom. Vmes smo hodili iz razreda v razred in spraševali, o čem so se tisti dan pogovarjali.

*4. razred je delal plakat na temo »Varčevanje z vodo«.

*Gospodinjska delavnica je delala: jabolčno osvežitev, delta sok, sadna nabodala, čičirikijevo solato, janeževe piškote.

*V multimedijski delavnici so brali članke in delali power point na temo: gibanje, šport in zdrava prehrana.

*V delavnici vodni športi so delali plakate v zvezi z vodo.

*Likovna ustvarjalna delavnica je ustvarjala slike narave in učenci so žgali les in na ta način naredili izdelke.

Veronika Tavčar, 8. r

[smooth=id:146;]

(Skupno 12 obiskov, današnjih obiskov 1)