V petek,  11. 11. 2016, smo pri izbirnem predmetu sodobna priprava hrane v 7. razredu imeli delavnico Od zrna do kruha. Najprej smo zmleli pšenico in dobili pšenično moko. Nato smo naredili testo za mini pice. Ko je bilo testo pripravljeno, smo na mini pice dali paradižnikovo omako, sir, šunko in origano. Ko so se mini pice spekle, smo jih pojedli. Naredili smo testo za jabolčne mini pite. Narezali smo jabolka, jih podušili in naredili  polnilo. Nato smo testo razvaljali in napolnili s polnilom iz jabolk. Naredili smo tudi mini pite, podobne vrtnicam. Ko so bile mini pite pečene, smo jih pojedli. Na koncu smo še pospravili delovni prostor.

Manca Pintar, 7. razred

*********************************************

V petek, 11. 11. 2016, nas je pri izbirnem predmetu sodobna priprava hrane obiskala ga. Tanja Gobec in izvedla delavnico Od zrna do kruha v okviru natečaja Planetu Zemlja prijazna šola.
Delavnica od zrna do kruha se mi je zdela zelo dobra. Imela sem občutek, da je bila drugim tudi všeč. Kuhali in pekli smo mini pice in mini jabolčne pite. Za mini pice in pite smo naredili testo kar brez kvasa. Namesto kvasa smo uporabili sodo bikarbono. Pri pripravi testa smo uporabili domačo pirino moko. Za mini pite smo pripravili krhko testo. Za nadev pa smo uporabili prekuhana jabolka ter cimet za dišavo. Mini pice so nam bile bolj všeč.

Malči Cvirn, 7. razred 

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)