13. oktober, OŠ Dobravlje

V Dobravljah pri Ajdovščini je potekalo državno prvenstvo v orientacijskem teku za osnovne in srednje šole. Tekmovanja se je tokrat udeležilo preko 20 osnovnih šol, veliko pa je bilo tudi srednjih šol. Razlog za to bilo dejstvo, da je letošnje tekmovanje tudi izbirno tekmovanje za svetovno prvenstvo, ki bo konec aprila potekalo na jugu Italije. Kot vsako leto do sedaj je bilo tudi letos v kategoriji C, ki jo sestavljajo učenci 8. in 9. razreda, najbolj vroče. Tekmovanja v tej kategoriji se je udeležilo preko 70 tekmovalcev, zato je bila proga speljana v različne smeri. S tem se prepreči skupno iskanje točk. Prav tako je bila številčna udeležba pri dekletih v kategoriji C, ki jo sestavljajo učenke 8. in 9. razreda. Tekmovali smo še v kategoriji B – tako učenci kot učenke. To kategorijo so sestavljali učenci 6. in 7. razreda. V kategoriji A nismo imeli predstavnikov. Razmere za tekmovanje so bile dobre, prav tako je služilo tudi vreme, ki je zdržalo vse do konca tekmovanja. Proga je bila bolj ali manj zahtevna. Teren je bil zelo razčlenjen z veliko detajli, veliko je bilo tudi neprehodnega terena. Skratka, teren je predstavljal kar velik izziv vsem tekmovalcem, ki so ga bolj ali manj uspešno premagovali. Naše učenke in učenci so se uvrstili na naslednja mesta.

Med učenci C je bil najboljši Anže Podrekar s 6. mestom. Sledil je Nejc Jereb z 12. mestom. Nejc Marolt je bil 20. Luka Kreč se je uvrstil na 29. mesto. Aljaž Luznar je bil prehiter pri beleženju na eni iz med točk in je tako ostal brez uvrstitve. V kategoriji je tekmovalo malo več kot 70 učencev.

Med učenkami C je bila med našimi najhitrejša Natea Novak, ki je zasedla 8. mesto. Za njo se je na 21. mesto uvrstila Maja Ržen. Na 26. mesto se je uvrstila Taja Rupar in na 33. Tina Stanonik. Na 35. mestu je bila Petra Omejc. V kategoriji je tekmovalo 48 učenk.

V kategoriji B se je med učenci najbolje odrezal Žiga Podrekar, ki je bil 26. Na 36. in 37. mesto sta se uvrstila Urban Božnar in Maks Padežnik. V kategoriji je tekmovalo 53 učencev.

Med učenkami pa je bila najbolj uspešna Jedrt Šinkovec, ki je zasedla odlično 3. mesto. Z 10. mestom ji je sledila Katja Štravs. Na 30. mestu je bila Malči Cvirn. Tjaša Kržišnik žal ni pravilno končala proge in zato ni bila uvrščena. V kategoriji je tekmovalo 41 učenk.

Ekipni rezultati po šolah so sledeči: v kategoriji C so učenci zasedli odlično 2. mesto, takoj za domačini, učenke pa 4. mesto. V kategoriji B pa so bile učenke uvrščene na 3. mesto, učenci pa na 11. mesto.

Kot je bila navada že preteklih letih, smo bili zopet pri vrhu v več kategorijah. Na tem mestu moram pohvaliti učenke in učence, ki so se zavzeto podali na pot in bili pri tem tudi uspešni. V bodočih letih bo potrebno ponovno vzpostaviti ekipo, ki bo pripravljena za naskok na vrh. S tem tudi pridobimo možnost za udeležbo na svetovnem prvenstvu v orientacijskem teku. Zato vabljeni vsi, ki vas orientacijski tek zanima, da se nam pridružite.

Mentor: ALEŠ MRAK 

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)