Teden otroka je projekt Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki se začne vsak prvi ponedeljek v oktobru in traja sedem dni. Letošnja vodilna tema tega tedna je bila »Svet, v katerem želim živeti«.

Mentorica Barbara Tavčar je takole ocenila teden druženja osnovnošolcev z malčki iz vrtca:

“Teden otroka je prinesel nov lov za zakladom. Tudi letos je bralni zaklad pomenil pravljico. Ta je nosila močno sporočilo bodisi o prijateljstvu, sodelovanju, naravi, ljubezni, družini, domu bodisi o drugih vrednotah, ki so letos osrednja tema tako v tednu otroka kot tudi v otroškem parlamentu. “Svet, v katerem želim živeti” je geslo letošnjega tedna otroka in zato so bili pod vsemi “vprašajčki”, ki so vodili do zaklada, skrite uganke. Otroci iz vrtca so jih uspešno rešili in v skrinji našli bralno nagrado. Vlogo bralcev so ponovno prevzeli učenci iz šolske skupnosti in tako medgeneracijsko druženje in učenje že četrto leto zapored opravili z odliko.”

Osmošolka Manica Demšar je sodelovala pri dejavnostih tedna otroka in povedala:

“Na naši šoli smo to, v kakšnem svetu želimo živeti, želeli še posebej nazorno pokazati otrokom v vrtcu. Predstavniki šolske skupnosti in še nekateri drugi učenci smo pod vodstvom učiteljice Barbare Tavčar pripravili lov za zakladom. Otrokom smo prikazali vsakdanje življenje pri nas in drugod po svetu. S tem namenom smo sledili vprašajčkom, ki so bili prilepljeni na tleh v šoli. Ob vsakem rumenem vprašajčku smo se ustavili ter prebrali uganko na temo vrednot, kot so na primer družina, zdravje, mir, ljubezen. Uganke smo sestavili učenci pri uri oddelčne skupnosti. Ko smo prišli do zadnjega vprašajčka, so otroci našli zaklad, v katerem je bila knjiga. Odšli smo v knjižnico in jo prebrali, nato pa smo se še pogovorili, kaj smo se naučili iz knjige ter primerjali naše situacije s situacijami v knjigi.

Otroci so bili nad lovom za zakladom navdušeni. Tudi nam učencem se zdi, da smo ta teden res lepo preživeli z malčki in mislimo, da smo se vsi zabavali ter se kaj novega naučili.”      

                         dsc00423

dsc00420dsc00424

dsc00425dscn0044dscn0051

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)