V četrtek, 9. junija, je bil za učence 4. b razreda prav poseben dan. Obiskala nas je pisateljica Jana Bauer. Preko celega šolskega leta sodelujemo v projektu Naša mala knjižnica, ki spodbuja branje knjig različnih avtorjev. Med drugimi smo brali tudi zelo zanimivo knjigo Jane Bauer Groznovilca v hudi hosti. Pisateljica nam je povedala, da si je ime Groznovilca izmislil njen sin. Ker ji je bilo ime všeč, si je izmislila zgodbo o Groznovilci in tik pred izidom je že njeno nadaljevanje. Pisateljica nam je pripravila kviz o Groznovilci, kjer smo se zelo izkazali. Poznali smo vse odgovore, tudi tiste na najbolj zapletena vprašanja. Ampak če ti je knjiga všeč, si zapomniš tudi podrobnosti.
Ker beremo tudi njeno knjigo V deželi medenjakov, nam je predstavila, kako je knjiga nastala. V njej so zelo zanimive ilustracije, sestavljene iz fotografij medenjakov, ki jih je spekla pisateljičina mama.

V drugi uri pa smo tudi mi postali pisatelji. Izmislili smo si svojega junaka in o njem razvijali zgodbo. Pisateljici smo obljubili, da ji pošljemo nekaj najboljših zgodb. Kaj se ve, mogoče v njih dobi navdih za novega junaka, o katerem bomo lahko brali v prihodnjih letih.

Spoštovana pisateljica Jana Bauer, najlepša hvala za prijetno doživetje!

Cilka Čibej

P1120146

P1120148

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)