V ponedeljek, 16. maja, sva se Lea Potočnik in Urška Jesenko odpravili na državno tekmovanje v raziskovalnih nalogah v Mursko Soboto. Tam sva predstavili najino raziskovalno nalogo z naslovom Gibljive slike Ivana Tavčarja v Poljanah in okolici. Na področju slovenske književnosti ali jezika je sodelovalo pet osnovnih šol in šest srednjih šol. Za predstavitev sva bili na vrsti kot tretji. Po prestavitvi sva si malce oddahnili od stresa, ki sva ga občutili pred nastopom, ampak ta ni bil prevelik, saj sva bili zelo sproščeni. Rekli sva si, da tudi če bova zadnji, bo to za naju vseeno velik dosežek, saj sva prišli med najboljših pet v Sloveniji.

Po nastopu srednjih šol so se tri članice komisije odločile, kdo prejme zlato in kdo srebrno priznanje. Med čakanjem se s tem nisva obremenjevali, ampak ko sva izvedeli, da prejmeva zlato priznanje, sva se zelo razveselili. Seveda najprej nisva dojemali dogodkov, kasneje pa nama je postalo jasno, kaj se je pravzaprav zgodilo.

Na svoj dosežek sva ponosni in ugotovili sva, da se je bilo vredno truditi za nalogo. Uvrstitev na državno tekmovanje nama pomeni motivacijo za naprej.

Urška Jesenko in Lea Potočnik, 9. b

Urška in Lea

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)