V aprilu so članice Društva podeželskih žena Blegoš praznovale svoj jubilej – 40-letnico delovanja društva. Ob tej priložnosti so pripravile razstavo v Sokolskem domu v Gorenji vasi. Na ogled so povabile tudi učence naše šole. Prikazale so nam stare predmete, hrano, ki so jo včasih ljudje pripravljali in jedli (danes le še bolj poredko), ročne spretnosti ter spretnosti, ki počasi tonejo v pozabo.

Vtisi učencev

Ta razstava mi je bila zelo všeč. Na stojnici smo lahko poskusili sir. Nato smo odšli v Sokolski dom in si ogledali veliko jedi.
Žiga Žohar, 3. a

Lahko smo jedli piškote in posušena jabolka. Videli smo, kako se kleklja in kvačka. Moški je izdolbel  lesen žleb. Na stojnicah so bili naravni in domači izdelki, videli smo panje in čebele. Povedali so tudi veliko novih stvari.
Iris Zver, 3. a

Ta razstava je bila zelo poučna, kako je bilo v starih časih. Bila je zelo dobra hrana. Škoda je bilo, da smo morali tako hitro nazaj v šolo.
Simona Fojkar, 3. a

Všeč mi je bila razstava jedi, medu, piškotov, čipk … Zanimiva se mi je zdela izdelava lesenega žleba. Zelo všeč so mi bile majice, narejene iz papirja. Suhi krhlji so bili res dobri. Razstava mi je bila zelo všeč!
Lučka Ficko, 3. a

V Sokolskem domu smo videli različne stare stvari (orodja) in jedi. Lahko smo poskusili različne izdelke.
Klemen Božnar, 3. a 

Učiteljice 1. triletja

no images were found

(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)