Aprilska Noč knjige je letos obeleževala 400-letnico velikih Cervantesa in Shakespeara.

Noč knjige je iz 22. na 23. april prvič potekala tudi na naši šoli in uspela v vseh pomenih besede.

Pripravljavke smo idejo o čaju in zgodbi ob njem prepletale skozi celoten večer, noč in sobotno jutro.

Pričeli smo z ustvarjalnimi delavnicami, v katerih smo ustvarjali knjižne kazalke in pripravljali dobrote (piškote in obložene kruhke) za čajanko. V soju svečk smo prisluhnili zgodbi o kraljevem čajniku – rjavi šarloti, ki ji je strežaj odškrtnil lij in je zato škropila vse naokrog. K sreči je čarovnija poskrbela, da se je zgodba srečno iztekla, mi pa smo lahko pomirjeni uživali v večernem kramljanju ob naši najljubši čajni skodelici. Največje doživetje je bilo prav gotovo branje v mali telovadnici, kjer smo si postlali, ker je šolska knjižnica že v prvih dneh prijav na dogodek za vseh 82 prijavljenih otrok postala pretesna. V poznih večernih urah nam je pravljico za lahko noč prebral dramski igralec Pavle Ravnohrib, ki je s svojim glasom že tako prijeten večer naredil še prijetnejši.

Bralne lučke so do polnoči počasi ugasnile, knjige so se preselile ob spalne vreče in utrujene oči so si privoščile nekaj ur oddiha … do zgodnjega jutra, ko so si otroci spet hiteli lepšati skupni čas s klepetanjem in uživanjem v »drugačni šoli«, kot so je vajeni sicer.

Soboti smo vrata odprli z ustvarjalnimi delavnicami in jo ob devetih zaključili s samopostrežnim zajtrkom. Seveda ob čaju – kakor se za našo idejo spodobi.

Zaključujem z mislijo ene od mamic, ki je prispela v naš sms nabiralnik:

Najlepša hvala za bralno-nočno izkušnjo, ki ste jo dale otrokom, sebi in staršem. To je čaj/čar povezave med šolo in okoljem in nalije skodelico toplega čaja v svet spominov. Pošiljam vam lep nasmejan pozdrav z obraza zadovoljnega otroka. (S. K.)

Hvala vsem sodelujočim učiteljicam, šolski kuhinji, krasnim udeležencem in njihovim staršem, vodstvu šole in Pavletu Ravnohribu.

Berite, berite, berite … vse do naslednjega aprila, ko bomo (morda celo ponoči) spet brali skupaj.

Mateja Tušek

******************

no images were found

******************

Še več fotografij …

Petek

******************

Sobota

no images were found

(Skupno 7 obiskov, današnjih obiskov 1)