V torek, 1. marca, je v Bohinju na smučišču Senožeta poteklo tekmovanje v smučarskih skokih z alpskimi smučmi. Tekmovanje je namenjeno našim najmlajšim, in sicer učencem od prvega do četrtega razreda.

Tudi z naše šole in podružnice smo letos peljali kar številčno ekipo, in sicer deset tekmovalcev. Glede na dokaj slabe vremenske razmere pred tem dnevom nas je v Bohinju pričakalo lepo toplo vreme. To je bilo še toliko bolj pomembno zato, ker je bilo letos prijavljenih kar 280 tekmovalcev. To je izredna številka tudi v primerjavi s preteklimi leti. Glede na rezultate naših orlov pa je bilo to seveda pričakovano. Kljub temu je organizator za ta namen postavil dve skakalnici, in sicer eno za učence in učenke 1. in 2. razreda in nekoliko večjo za učence in učenke 3. in 4. razreda.

Po uvodnem razvrščanju in privajanju na skakalnico smo hitro začeli s poskusnim skokom, sledila sta še dva za pravo tekmovanje. Ob pmoči vseh smo hitro vzpostavili red, tako da je tekmovanje potekalo dokaj hitro. Po končanem tekmovanju je vsem najbolj zadišala pica, ki jo je za vse tekmovalce priskrbel organizator. Kmalu po tekmovanju smo že nestrpno čakali na rezultate in bili smo lahko zelo zadovoljni, saj je učenka Nika Rupar iz Javorij osvojila 3. mesto, Polona Tavčar je bila peta. Med fanti pa je bil  v kategoriji učenci 2. razred najvišje uvrščen Domen Dolenc iz Javorij, in sicer na 4. mesto.

Učenci so dosegli še nekaj uvrstitev med prvih deset, ki še vodijo na državno tekmovanje.

Vsem učenkam in učencem čestitke za nastopanje in za uvrstitve.

Smučarski skoki-1 regijsko rezultati 15_16

Aleš Mrak

 

no images were found

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)