V sredo, 24. februarja, smo po dolgem odlašanju in čakanju na ugodne razmere izvedli športni dan. Glede na vse okoliščine smo se odločili za smučanje in za zimski pohod.

Smučanje je potekalo na Starem vrhu. Po začetnem ogrevanju in ponovitvi osnovnih FIS pravil smo začeli s smučanjem. Razmere so bile zjutraj zelo ugodne, kasneje so se zaradi visokih temperatur nekoliko poslabšale, zato smo toliko več pozornosti namenili varnemu smučanju. Malica je bila hitro za nami in že smo nadaljevali s smučanjem po skupinah. Učenci so se izkazali z dobrim znanjem smučanja, kar nas zelo veseli. Ker smo načrtovali le dopoldansko smučanje, je čas zelo hitro minil in že smo se odpravili nazaj v dolino.

Istočasno s smučanjem je potekal tudi drugi del športnega dne, in sicer pohod. Cilj pohoda je bil Mladi vrh in potem proti Kopi in nazaj v Javorje. Tudi v tem primeru se je izkazalo, da je bil to kar naporen zimski pohod. Snega je bilo še veliko in kar pošteno je bilo potrebno zagaziti v sneg, da so učenci osvojili vrh. Še vedno pa bi opozoril na primerno opremo. Kljub temu, da smo se pogovarjali, da so potrebne gamaše, jih pohodnice in pohodniki niso uporabili. Po povratku v Javorje je sledila še kratka malica in nekaj zasluženega počitka ter povratek v dolino.

Aleš Mrak

(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)