1.    dan

Dan se je začel v lepem vremenu, tudi popoldanska oblačnost nas ni zmotila. Pravšnja kulisa za začetek zimske šole v naravi. Hitro po prihodu smo začeli z osvajanjem smučarskega znanja. Ker se po napornem delu prileže tudi kosilo, smo se nekaj po 12.30 uri zbrali na kosilu. Po kratkem počitku pa je že sledilo popoldansko smučanje. Nekateri so že čutili utrujenost. Po prihodu v hotel smo se razporedili po sobah. Kmalu je sledil skupni sestanek in prve  informacije  o delu in poteku dejavnosti v nadaljevanju šole v naravi. Potem je sledila še učna ura slovenščine in že je sledila večerja. Po večerji smo se odpravili še v bazen in preverili še plavalno znanje. Čas na bazenu je hitro minil in že je sledila priprava na spanje in zapisovanje prvih spominov na prvi dan šole v naravi. Dan je bil pester in uspešen.

***

2. dan

Zbudili smo se v jasno jutro. Izjemoma smo ga začeli z učno uro in potem nadaljevali z delom na snegu. Danes na smučišču ni bilo veliko ostalih smučarjev, zato smo lahko izkoristili vreme kot idealne pogoje za smučanje.  Zaključek dela na snegu smo izkoristili za prosto smučanje. Po prihodu v hotel smo se že pripravili za obisk muzeja. Spoznali smo lokalno okolje in tradicijo. Še posebej pa je bila zanimiva »Laufarija«, oziroma pustovanje na Cerkljanskem. Po vrnitvi smo se odpravili na večerjo. Potem smo pa izkoristili še čas za ogled predstavitve popotovanja po Pakistanu. Pri ogledu so se nam pridružili še učenci OŠ Ivana Tavčarja. Sledilo je pisanje dnevnika, tuširanje in tu pa tam še kakšna družabna igra. Pred tem je bilo še nekaj prostega časa za druženje. Pestro dogajanje čez dan nas je utrudilo in zato smo se hitro odpravili spat.

no images were found

***

3. dan

Vsak začetek dneva se začne z obilnim zajtrkom. V restavraciji smo lahko izbirali med pestro ponudbo in za vsak želodček se je našlo kaj. Po zajtrku je že sledilo smučanje in osvajanje ter utrjevanje smučarskega znanja. Ob ugodnih vremenskih razmerah je to seveda še toliko bolj prijetno. Danes je bilo na smučišču kar 13.7°C. Skratka, vse je bilo bolj podobno spomladanski smuki.  Po končanem smučanju je bil pa zopet čas za učno uro, tokrat iz angleščine. Po večerji pa je sledilo kopanje in preverjanje znanja plavanja. Že nekoliko utrujeni smo se po kopanju odpravili spat. Tako smo preživeli še en dan v šoli v naravi.

4. dan

Prebudili smo se v še eno sončno jutro. Po zajtrku smo se odpravili na smučišče in še naprej izpopolnjevali znanje smučanja. V tem času smo organizirali tudi tekmo. Po povratku v hotel pa smo se odpravili v bazen. Ker je danes zadnji večer, nismo imeli učnih dejavnosti, pač pa je bilo nekaj več prostega časa za priprave na zaključni večer s plesom. Ples je uspel in se zavlekel kar nekaj čez dogovorjeno uro.  A vsaka stvar se enkrat zaključi, tako se je tudi ples. Sledil je počitek in zbiranje moči za še zadnji dan šole v naravi.

no images were found

5. dan

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)